slučaj stadion

Napravi li Dinamo senzaciju, UEFA je u velikom problemu; Zajec otkrio o čemu se radi

14.03.2024 u 12:25

Bionic
Reading

Dinamo večeras od 18.45 sati (Arenasport 1, MAXtv) igra uzvratnu utakmicu osmine finala Konferencijske lige. Suparnik Modrima je solunski PAOK, a aktualni hrvatski prvak u Grčku je stigao s prednošću od 2:0 iz zagrebačkog ogleda

Naravno, pred Dinamom je dug put do završnice ovog natjecanja, u kojem ima debitantski nastup.

No s obzirom na prezentacije protiv Betisa, ali i u prvoj utakmici protiv PAOK-a, sportski je nadati se najvećem.

>> Ovo su prve izjave Velimira Zajeca: Velika pobjeda demokracije!

To je bilo i jedno od pitanja Velimiru Zajecu, novom Dinamovom predsjedniku, koji je inače vezan uz Grčku. Jer nakon igračke karijere ostao je živjeti na relaciji Zagreb - Atena.

UEFA je uoči sezone odredila da bi OPAP Arena, inače stadion atenskog AEK-a, bila domaćin finala.

Tada se još nije moglo naslutiti kakav će se 'cirkus' dogoditi krajem kolovoza, kada su AEK i Dinamo igrali kvalifikacije za Ligu prvaka. Podsjećamo, tada je u sukobu navijača nožem napadnut domaći huligan, a potom je i preminuo od posljedica.

Istraga je pokazala da Dinamovi navijači, koji su se pojavili u Ateni iako nisu smjeli, nisu imali direktne veze s napadom na Mihalisa Kacurisa. Ali mrlja je ostala te je Boysima izrečena mjera zabrana odlaska na gostovanja.

Sada je pak Velimir Zajec u razgovoru za grčku televiziju ERT3 rekao sljedeće:

'Odigrali smo jako dobru prvu utakmicu, imamo prednost i vjerujem da ćemo prednost i sačuvati. Bit će to lijepa utakmica. Naravno, idemo korak po korak, ali nadam se da možemo doći do finala. Ako se to dogodi, bit će vrlo teško to tamo organizirati (op.a., na OPAP Areni) pa će se finale igrati u Češkoj', rekao je Zajec, čime je mnoge iznenadio. Ukratko, Zajec je stvorio pomutnju jer bi to bio šok za grčki nogomet.

Dogodi li se uistinu takav rasplet, Uefa bi mogla biti u problemu. Dosad je samo dva puta mijenjala domaćinstva finala. Bilo je to 2020. i 2021. godine, kada je u oba navrata Istanbul ostao bez finala Lige prvaka. No razlozi su tada bili posve drugačije prirode jer je na to utjecala pandemija koronavirusa.

  • +6
Dinamov trening u Solunu uoči utakmice protiv PAOK-a Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL
  • +4
Velimir Zajec stigao na Skupštinu Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL