JAKO ČUDAN IZBOR

Napokon se zna Fedorov protivnik; Rus ga ne pamti po dobrome

07.11.2015 u 12:49

Bionic
Reading

Čini se kako je poznat novogodišnji protivnik Fedora Emelianenka. Trebao bi to biti prvi borac koji ga je savladao, japanski 45-godišnjak Tsuyoshi Kosaka, koji nije nastupio punih devet godina. Organizacija Rizin nije još ništa potvrdila, no ovu vijest je objavilo više relevantnih izvora

Fedor i Kohsaka (28-16) su se prvi put sastali 2000. godine, na eventu Rings organizacije, a bio je to tek peti Fedorov profesionalni nastup u karijeri. Borba je potrajala samo 17 sekundi, jer je na samom početku Rus dobio nezgodan udarac koji mu je otvorio ranu na glavi te je Japanac prekidom došao do pobjede.

Ipak, Fedor se za taj poraz osvetio pet godina kasnije, kad je izveo desetominutno prebijanje Japanca te je došlo do prekida prije početka druge runde. Bio je to Fedorov meč prije onog legendarnog protiv Mirka Filipovića.

Nakon tog poraza od Fedora, Kohsaka nije još dugo nastupao, odnosno odradio je četiri borbe u Japanu, uz dvije pobjede, a posljednji put je nastupio u svibnju 2006. godine, kad je poražen od Marka Hunta na Prideovom eventu. U karijeri je nastupao u UFC-u, Prideu, Rings te još mnogim organizacijama te se borio protiv uistinu velikih imena. Osim Fedora, najveće su mu pobjede nad Kimom Leopoldom, Gilbertom Yvelom te Ronom Watermanom.

Osim što nije nastupio više od devet godina, Kohsaki bi problem mogao biti i to što ima 45 godina. Ukoliko je stvarno istina da je on taj koji će nastupiti protiv Fedora, a njegov nastup je bez imena protivnika već potvrđen, iz Rizina su vjerojatno odlučili završiti trilogiju između ova dva borca. Koliko im je to isplativ potez, tek ćemo vidjeti.