sve zbog koronavirusa

Napokon otkriveno kako su čelnici Uefe zamislili završnicu Lige prvaka; ovakvo nešto još nikada nije viđeno!

16.06.2020 u 08:35

Bionic
Reading

Ovosezonska nogometna Liga prvaka trebala bi biti završena 'Final 8' turnirom koji će se održati u Lisabonu tijekom 10 dana, stoji u planu kojega bi Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) trebao potvrditi u srijedu, navode engleski mediji pozivajući se na izvor blizak pregovorima koje su vodili klubovi i UEFA

Prema tom izvoru, u ponedjeljak je dogovoren konsenzus za takav plan te bi u srijedu taj dogovor trebao i formalno biti potvrđen.

Dosada su četiri kluba, Atalanta, Red Bull Leipzig, Atletico Madrid i PSG, izborili plasman u četvrtfinale, dok preostala četiri para osmine finala moraju odigrati svoje uzvratne susrete.

Tako bi se dvoboji Juventus - Lyon, Manchester City - Real Madrid, Barcelona - Napoli i Bayern - Chelsea trebali igrati u Torinu, Manchesteru, Barceloni i Münchenu, a konačni pobjednici bi izborili završni turnir u Lisabonu.

Četvrfinalni susreti igrali bi se od 12. do 15. kolovoza, polufinala 18. i 19. kolovoza, a finale 23. kolovoza. Domaćini bi bili stadioni Da Luz i Jose Alvalade.

Trenutačni plan je da se utakmice igraju bez gledatelja, no ukoliko će to epidemiološki uvjeti omogućiti nije isključeno da se dopusti i dolazak gledatelja na stadione.

Završnica Europske lige mogla bi se odigrati na sličan način u Njemačkoj od 10. kolovoza, a mogući gradovi domaćini su Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen i Köln.

Očekuje se kako bi se ovogodišnji europski Superkup trebao igrati u Budimpešti 24. rujna.