GORE OD TOGA NE MOŽE

Napokon je i Sebastian Vettel progovorio o katastrofi koja je zadesila Ferrari: Nažalost, takve stvari se događaju

14.07.2020 u 09:23

Bionic
Reading

Na VN Štajerske slavio je Lewis Hamilton u Mercedesu dok je Ferrari doživio novi debakl. Sebastian Vettel progovorio je o nesreći na stazi s momčadskim kolegom Charlesom Leclercom

Podsjećamo, za Ferrari je ovo bio još jedan vikend za zaborav, nakon što su oba bolida talijanske momčadi odustala nakon međusobnog sudara u prvom krugu, točnije trećem zavoju. Charles Leclerc je pokušao prestići momčadskog kolegu Sebastiana Vettela, ali je udario u njegov bolid.

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.

Leclercu je oštećeno prednje krilo, a Vettelu zadnje pa je na stazu izašao 'safey car'. Oba Ferrarijeva bolida su završila u boksu, za Nijemca nije bilo pomoći i odmah je završio svoj nastup, dok je Leclerc odvozio još jedan krug, nakon čega je i on morao odustati.

Leclerc je priznao svoju krivicu za sudar, a sada je o incidentu govorio i Vettel.

  • +11
Formula 1 , VN Štajerske Izvor: EPA / Autor: FIA/F1 HANDOUT

'U redu je, mislim da smo obojica dovoljno zreli da krenemo dalje. Bio je to loš vikend za obojicu, a dvostruko odustajanje samo je pogoršalo stvari. Međutim, ostajemo optimistični. Dobra vijest je što se ponovno utrkujemo odmah idućeg vikenda. Nadam se da će Mađarska biti bolje mjesto za nas', rekao je Vettel te dodao:

'Nažalost, takve stvari se događaju. Obojica smo razočarani, kako god okreneš priču. Naravno da nitko od nas nije imao namjeru da se sudarimo, bio je to težak dan za nas kao momčad.'