NAKLON DO PODA

Lewis Hamilton je trijumfom na VN Štajerske nastavio nevjerojatan niz; njegov pothvat u budućnosti nitko nikada neće nadmašiti

13.07.2020 u 15:11

Bionic
Reading

Pobjednik druge utrke u Austriji, VN Štajerske, na Red Bull Ringu, bio je Lewis Hamilton u Mercedesu koji je tako produžio svoj nevjerojatan niz koji najvjerojatnije nikad nitko neće nadmašiti

Podsjećamo, Britanac je slavio ispred momčadskog kolege i pobjednika prve utrke Valtterija Bottasa te trećeplasiranog Maxa Verstappena u Red Bullu. Na četvrtom mjestu završio je Alexander Albon, kao peti Lano Norris dok su kao šesti i sedmi bili Sergio Perez i Lance Stroll. Osmi je Daniel Ricciardo, deveti Carlos Sainz a deseti Daniil Kvjat.

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.

Hamilton je izborio 85. pobjedu u karijeri. Više od njega ima samo Michael Schumacher koji je tijekom karijere zabilježio 91 pobjedu, a Britanac ne samo da može prestići legendarnog Nijemca po broju osvojenih Grand Prixova nego i izjednačiti njegovih sedam naslova prvaka, jer on ima trenutačno šest.

No ono što je najimpresivnije u Hamiltonovkm životopisu je jedan statistički podatak koji najvjerojatnije nitko nikada u budućnosti neće nadmašiti. Britanskom vozaču ovo je 14 sezona u Formuli 1 i u svakoj je upisao najmanje jednu pobjedu.

Najviše je puta slavio 2014., 2018. i 2019. - po 11 pobjeda, a u sezoni 2013. zamalo je bio prekinut njegov niz, jer je na najvišem postolju bio samo jednom, do te pobjede tada je stigao u Mađarskoj, a upravo to je sljedeća utrka ove sezone u Formuli 1.

  • +12
Formula 1, Velika nagrada Austrije, 5.7.2020. Izvor: Profimedia / Autor: ANTONIN VINCENT / AFP / Profimedia
  • +9
Hostese u Formuli 1 Izvor: EPA / Autor: SRDJAN SUKI