svi su zadovoljni

Napokon je gotovo! Mario Mandžukić ima novi klub; evo za koga će igrati sljedeći sezonu i pol

24.12.2019 u 18:27

Bionic
Reading

Trajalo je dugo, za mnoge čak i predugo. No, napokon se i to čudo dogodilo. Mario Mandžukić (33) više nije igrač Juventusa, bivši hrvatski reprezentativac napustio je redove 'stare dame' i na Badnjak potpisao za vodeću momčad katarske lige Al-Duhail

Mario Mandžukić danas je i službeno potpisao za katarski Al-Duhail, ali svi detalji ugovora još uvijek nisu poznati. Tako je na sam Badnjak završena saga koja je trajala još od prošlog ljeta kad je novi trener Juventusa Maurizio Sarri odlučio da mu Mandžo više ne treba i da može potražiti novi klub.

No, Mandžukić je odbijao sve pristigle ponude, nadao se da će uspjeti pridobiti trenera i izboriti se za mjesto u momčadi. Umjesto toga je izbačen iz momčadi, trenirao je sam, tek s osobnim trenerom i čekao pravu priliku. A nije da ponuda nije bilo, počevši od onih poprilično konkretnih iz Manchester Uniteda ili Rome, pa Borussije Dortmund, a bilo je nekoliko zainteresiranih kineskih klubova.

Pa ipak, Mario Mandžukić je na kraju završio u katarskoj ligi u redovima vodeće momčadi Al-Duhail! Proveo je nekoliko posljednjih dana Mandžo u Dohi, odradio sve liječničke preglede i zgotovio dogovore, a onda je sve odjednom - zastalo. Čak se nakratko vratio u Zagreb i Torino, pa se činilo da je dogovor s Al-Duhailom propao. Spominjalo se kako se 'nisu našli' zbog prevelike plaće koju je naš napadač tražio.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Franka Batelić, Dani Olmo, Zlatko Hasanbegović, Ivan Mrvoš…

Na kraju je ipak sve dogovoreno i Mario Mandžukić je od 24. prosinca 2019. godine novi član Al-Duhaila. Juventus će na svom neželjenom igraču zaraditi oko 5,5 milijuna eura koliko iznosi odšteta, a Mandžo bi prema svim najavama trebao postati naš najplaćeniji nogometaš u povijesti. Neslužbeno, na godinu bi trebao zarađivati osam milijuna eura, to je svota u koju su uračunati i neki bonusi poput osvajanja naslova prvaka, broja golova, nastupa u azijskom izdanju Lige prvaka... Fiksni dio ugovora kojeg je Mandžukić potpisao na godinu i pol iznosi oko 11 milijuna eura, a ostatak zarade ovisit će o ostvarenim bonusima.

Kako god bilo, ovo je sjajna vijest za bivšeg napadača hrvatske reprezentacije, sigurno se zaželio nogometa, sad će svojim golovima oduševljavati navijače u Kataru. Sretno ti bilo, Mandžo!