NEMA VIŠE TAJNI

Procurilo koliko milijuna eura Juventus dobiva od prodaje Marija Mandžukića; je li ovo dobar posao talijanskog prvaka?

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić nalazi se u Dohi, gdje će potpisati ugovor s Al-Duhailom, a procurila je i informacija koliko je Juventus dobio milijuna na ime odštete

Prema pisanju milanske Gazzette dello Sport, Mandžukić je otišao u Dohu na liječnički pregled i kako bi potpisao ugovor sa svojim novim poslodavcem do ljeta 2021. godine, do kad je imao i važeći ugovor s Juventusom, po kojem je, s uključenim bonusima, mogao zaraditi gotovo sedam milijuna eura po sezoni.

Gazzetta navodi da će Juventus na ime odštete za Mandžukića dobiti oko 5,5 milijuna eura, dok se ne navode koliko će u Kataru zarađivati 33-godišnji hrvatski napadač.

Nakon Marsonije, Zagreba, Dinama, Wolfsburga, Bayerna, madridskog Atletica i Juventusa, Al-Duhail bi trebao postati osmi klub u Mandžukićevoj seniorskoj karijeri.

Iako se nadao da će dobiti priliku kod Maurizija Sarrija koji je u ljeto preuzeo Juventus, a pritom bio spominjan i u mogućim transferima u englesku Premier ligu, Mandžukić se na kraju zaputio u egzotičnu nogometnu destinaciju koja će biti domaćin Svjetskog prvenstva 2022., a u kojoj se velika nogometna imena uglavnom nađu kad odluče polako privoditi kraju svoju igračku karijeru.

  • +5
Serie A, Juventus - Sassuolo Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Igrajući za hrvatsku reprezentaciju Mario Mandžukić je postigao 33 pogotka i drugi je strijelac 'vatrenih' svih vremena, iza Davora Šukera (45), a u dresu s kvadratićima ostvario je 89 nastupa. Posljednju reprezentativnu utakmicu odigrao je u finalu Svjetskog prvenstva 2018. protiv Francuske, kad se nesretno od njega lopta odbila za prvi pogodak Francuza, a bio je strijelac za konačnih 2:4, što mu je bio treći gol na SP-u u Rusiji, a sva tri postigao je u nokaut fazi.

Igrajući za ponajbolje europske i hrvatske klubove osvojio je Ligu prvaka s Bayernom 2013. godine, dva naslova prvaka Njemačke, četiri u Italiji te tri u Hrvatskoj.