SIR DOLAZI U POMOĆ

Napio Alexa Fergusona i dogovorio utakmicu iz snova

12.03.2013 u 14:06

Bionic
Reading

Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson ponudio je da 'crveni vragovi' odigraju prijateljsku utakmicu protiv njegova bivšeg kluba Dunfermlinea koji se nalazi u velikim financijskim poteškoćama

Neuništivi škotski trener Uniteda igrao je od 1964. do 1967. za Dunfermline, postigavši 66 pogodaka u 89 nastupa. Prije šest godina je primljen u klupsku Kuću slavnih, a o nevoljama s kojima se suočava njegova nekadašnja momčad nedavno ga je obavijestio bivši suigrač Roy Barry.

'Prije nekoliko sam tjedana otišao pogledati utakmicu Manchester United - Everton nakon koje sam završio poprilično pijan, što je uobičajena stvar kad se susretnem s Fergusonom,' našalio se Barry.

'Razgovarali smo o problemima Dunfermlinea i pitao sam Alexa što može učiniti za pomoć klubu. Odgovorio mi je da će poslati jaku momčad Uniteda da odigra prijateljsku utakmicu na East End Parku tijekom ljeta kako bi se prikupilo nešto novca. Nisam mogao vjerovati,' dodao je Barry.

Dunfermline danas igra u drugoj škotskoj ligi, a u svojim je zlatnim godinama dvaput osvojio Škotski kup (1961. i 1968.), te igrao u polufinalu europskog Kupa pobjednika kupova u sezoni 1968/69. Zbog financijskih mu dugovanja danas prijeti odlazak u stečaj.

Situacija u Dunfermlineu je vrlo dramatičma