PROBLEMI NISU NESTALI

Naomi Osaka se rasplakala, a presica prekinuta; pitanje za jednu od najboljih na svijetu bilo je postavljeno 'preagresivnim' tonom

17.08.2021 u 08:16

Bionic
Reading

Naomi Osaka rasplakala se na svojoj prvoj konferenciji za novinare od povratka na WTA Tour nakon što joj je navodno postavljeno pitanje 'agresivnim tonom'

Druga igračica svijeta povukla se s Roland Garrosa početkom lipnja zbog psihičkih problema (depresija i anksioznost), nije željelea biti na konferencijama za novinare te od tada nije bila na turnirima osim na Igrama u Tokiju.

U ponedjeljak se vratila na WTA te je uoči nastupa na Western & Southern Open u Cincinnatiju imala obavezno druženje s novinarima.

Osaka je odgovorila na nekoliko pitanja prije nego što su je upitali o zaradi stečenoj zahvaljujući medijima s kojima ne razgovara. Navodno je to pitanje bilo postavljeno dosta agresivnim tonom.

Japanaska tenisačica nije dobro reagirala, moglo se vidjeti kako spušta kapu preko lica i briše suze. Konferencija za medije je tada nakratko prekinuta, a Osaka je napustila sobu prije nego što se vratila i rekla 'oprostite što sam otišla prije nego što je odgovorila na preostala pitanja'.

Inače, svu zaradu od turnira u Cincinnatiju Osaka će donirati Haitiju (zemlja njezinog oca) koji je stradao u potresu.