NE MOGU GA SMISLITI

Lewisa Hamiltona čeka pakao; direktor utrke apelira te s pravom strahuje od huliganskog dočeka za sedmerostrukog prvaka

17.08.2021 u 07:01

Bionic
Reading

Direktor VN Nizozemske Jan Lammers apelirao je na fanove Formule 1 u svojoj zemlji da iskažu poštovanje prema Lewisu Hamiltonu

Aktualni prvak ni prije nije bio omiljen u Nizozemskoj, a nakon sudara na stazi na zadnjim utrkama između Mercedesa i Red Bulla, iz kojih je kao najveći gubitnik izašao njihov sunarodnjak Max Vesratppen, Hamilton je postao neprijatelj 'broj jedan'.

Vidjelo se to i na 11. utrci sezone, VN Mađarske, gdje je došao veliki broj nizozemskih navijača, a oni su aktualnog prvaka i vodećeg u ukupnom poretku dočekali zaglušujućim zvižducima. Takav scenarij gotovo sigurno ponovit će se i na VN Nizozemske koja je na rasporedu 5. rujna. Nizozemska vlada je dozvolila dvije trećine kapaciteta tribina i jasno je da će Verstappen imati veliku potporu, a da Britanca u Mercedesu očekuje vatreni doček.

Direktor utrke na stazi Zandvoort pokušava smiriti strasti i poziva Nizozemce na poštovanje prema čovjeku koji je jedan od najvećih u povijesti ovoga sporta.

'Sport bi trebao ujediniti ljude i ne bismo smjeli dolaziti u huliganske situacije kao u nogometu. Logično je da svatko ima svoje preferencije, ali pozabavimo se time na civiliziran način. Na takav način da Hamiltona iznenadimo sportskim duhom i gostoljubivošću', rekao je Jan Lammers koji je dodao:

  • +7
Formula 1, VN Mađarske, 2021. Izvor: Profimedia / Autor: Xavi Bonilla / AFP / Profimedia

'Govorimo o sedmostrukom svjetskom prvaku koji se može usporediti s Lionelom Messijem ili Cristianom Ronaldom. Morate ih dočekati na stadionu uz veliki pljesak i ne osuđivati ih po jednom incidentu.'

Sumnjamo da će ga temperamentni Nizozemci poslušati, a prije te utrke vozi se i ona u Belgiji (29. kolovoza), a i tamo bi 'narančasta boja' mogla prevladati na tribinama.

Inače, u ukupnom poretku Hamilton ima 195 bodova, osam više od Verstappena.