Zimski prijelazni rok

Naletilić o Hrvatima koje čekaju milijunski transferi; jedan bi mogao biti rekordan!

03.01.2018 u 11:44

Bionic
Reading

Zimski prijelazni rok, kada su u pitanju hrvatski nogometaši, započeo je posudbom Marka Pjace iz Juventusa u Schalke iz Gelsenkirchena. No do kraja siječnja još nekoliko hrvatskih igrača moglo bi promijeniti klub, a spominju se i milijunske odštete

Do kraja siječnja, kada završava zimski prijelazni rok, bit će poznato je li među najveće hrvatske transfere ikada ušao i 20-godišnji igrač zagrebačkog Dinama Filip Benković. Za njega je u klub navodno stiglo nekoliko ponuda, ali čelni ljudi Dinama zasad ne žele prodati jednog od najnadarenijih stopera još od Vedrana Ćorluke za manje od 20 milijuna eura. Od engleskih klubova interes su pokazali Aston Villa, Manchester United i Stoke City, a spominju se još milanski Inter te škotski Celtic. Dakle, kako stvari stoje, Dinamu se smiješi još jedan transfer veći od 20 milijuna eura, čime bi se blagajna kluba iz Maksimira značajno popunila.

'Osobno imam vrhunsko mišljenje o Benkoviću, koji bi zaista mogao postati stoper vrhunske europske kvalitete. Za njega je interes pokazao velik broj vrhunskih klubova i definitivno je najtraženiji igrač domaće HT Prve lige', rekao je za tportal poznati nogometni menadžer Marko Naletilić koji je uspješno realizirao posudbu Marka Pjace iz Juventusa u Schalke, uz dodatak kako njemački klub nema pravo na otkup ugovora.

Od ostalih hrvatskih igrača koji bi uskoro za poveću odštetu mogli napustiti klub spominje se Filip Bradarić iz Rijeke, koji je vrlo blizu odlaska u Italiju (Bologna) ili Grčku (Olympiakos). Iako je nakon završetka jesenskog dijela sezone izrazio želju za ostankom u Rijeci, kako bi se nametnuo izborniku te izborio svoje mjesto za odlazak na Svjetsko prvenstvo, čini se da bi odšteta od četiri milijuna eura – koliko traži Rijeka – mogla promijeniti planove ovom nadarenom igraču.

'Bradarić je zaista imao jako uspješnu sezonu i po mom mišljenju on je najbolji zadnji vezni igrač u HT Prvoj ligi! Samim time što se našao na popisu reprezentativaca jasno je koliko vrijedi i ono što mogu potvrditi jest da za njega postoji velik interes iz Italije (interes su pokazali Bologna, Genoa i Sassuolo, op.a.). Ukratko, Bradarić ima svoju tržišnu vrijednost, ali isto tako je ima i mladi igrač Dinama Ante Ćorić, koji je zbog svog iznimnog talenta zanimljiv nekim talijanskim klubovima', dodao je Naletilić.

Također treba reći kako je iz Dinama otišao 27-godišnji Domagoj Antolić te je postao novi igrač varšavske Legije.

  • +13
Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, GNK Dinamo - HNK Cibalia Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Mladi igrači za koje će se još čuti

Od ostalih mladih igrača, koji se još nisu toliko afirmirali, vrlo lako bi se moglo dogoditi da neki od njih završe u inozemstvu već krajem siječnja. U menadžerskim kombinacijama tako su dva mlada hrvatska reprezentativca iz zagrebačke Lokomotive, Lovro Majer i Luka Ivanušec, zanimljivi nekim talijanskim klubovima, ali nije nemoguće da se priključe Dinamu. Pogotovo ako se zakomplicira transfer Marija Gavranovića iz Rijeke…

Među potencijalne transfere svrstavaju se i 21-godišnji veznjak Osijeka Petar Bočkaj, poznatiji kao 'kralj slobodnjaka', za kojeg je interes pokazao francuski Bordeaux, te 22-godišnji Eros Grezda, standardni reprezentativac Albanije koji briljira u dresu Osijeka.

Dva igrača Hajduka, 28-godišnjaci Ante Erceg i Zoran Nižić, također bi mogli napustiti Split ako stigne dovoljno dobra financijska ponuda za njih. Erceg je zbog devet golova u 15 utakmica prvog dijela sezone i nekoliko briljantnih asistencija zapeo za oko mnogim klubovima (od Kine do SAD-a), među kojima je najatraktivnija ponuda ona američkog kluba iz MLS lige, Seattle Soundersa. Spominje se i milijunska odšteta, a isto vrijedi i za Zorana Nižića, koji navodno ima ponudu Hannovera, interes je pokazala talijanska Sampdoria, a stiglo je i nekoliko financijski zanimljivih ponuda iz Turske.

'Svih ovih godina Hrvati su zaista tražena roba, a za Pjacu je – iako je riječ o posudbi – interes pokazalo gotovo pola Europe. Činjenica jest kako u velikom broju europskih klubova hrvatski nogometaši, koji igraju ključnu ulogu u reprezentaciji, imaju status i vrlo važnu ulogu u svom klubu. Kada govorimo o zimskom prijelaznom roku, osim igrača iz domaće HT Prve lige, svakako treba pratiti situaciju oko Šime Vrsaljka koji bi mogao napustiti Atletico Madrid, a u sličnoj su priči Milan Badelj i Mateo Kovačić, koji se zadnjih dana puno spominju na tržištu. U ovom trenutku nije jasno što je Inter odlučio o Marcelu Brozoviću, koji je već etabliran igrač. U svakom slučaju, bit će zanimljivo do kraja siječnja', dodao je Naletilić.

  • +15
Hajduk - Osijek, 17. kolo HT Prve lige, 2017./18. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX