NA KRAJU EURA

Nakon žestoke Golužine kritike stigle pohvale i rekord

27.01.2014 u 13:29

Bionic
Reading

Pohvale Dancima za organizaciju rukometnog Eura stigle su i od predsjednika EHF-a Jeana Brihaulta koji je oduševljen kako je popraćeno cijelo natjecanje

Kritike hrvatskog izbornika Slavka Goluže: 'Mi smo ovdje živjeli kao životinje u tri grada, tek u Harningu sam se prvi put naspavao', pogodile su Dance (Goluža se kasnije ispričao), ali domaćin natjecanja sada ima razloga za zadovoljstvo. Naime, pohvale za organizaciju dolaze sa svih strana, pa tako i od najmoćnijeg čovjeka EGF-a predsjednika Jeana Brihaulta.

'Gledali smo dva tjedna vrhunskog rukometa u fantastičnoj atmosferi i svatko tko je pratio ovaj događaj mogao je dobiti sliku o entuzijazmu s kojim se sve odvijalo u Danskoj.'

Brihaulta je razveselilo i to što je pao rekord po gledanosti. Naime, utakmice je pohodilo 316 tisuća gledatelja, u povijesti Eura najviše do sada. Osim toga, nije bilo težih ozljeda koje su u prošlosti uvijek bile neizostavni dio ovako napornog turnira.

Glavni tajnik EHF-a Michael Wiederer smatra kako se rukomet pokazao kao dobar proizvod i da je kao sport spreman za još veće dvorane te je otkrio kako je u Poljskoj utakmice njihove reprezentacije preko TV ekrana pratilo po sedam milijuna ljudi.