SKOK U SMRT

Nakon svađe sa ženom poginuo olimpijski prvak

16.05.2011 u 10:16

Bionic
Reading

Olimpijski pobjednik u maratonu u Pekingu 2008. godine Kenijac Samuel Wanjiru (24) poginuo je u svojoj kući u Nyandaruiu nakon pada s balkona. Još uvijek nije poznato radili li se o nesretnom slučaju ili je mladi atletičar počinio samoubojstvo

Wanjiru se u nedjelju žestoko posvađao sa suprugom nakon što se u kući pojavio sa drugom ženom. Supruga ga je zaključala u spavaću sobu, a Wanjiru je potom skočio s balkona s visine od šest metara. Pritom je zadobio teške ozljede od kojih je preminuo.

Koncem prošle godine prvi Kenijac s osvojenom zlatnom maratonskom medaljom na Olimpijskim igram je zaradio kaznenu prijavu jer je supruzi i tjelohranitelju prijetio vatrenim oružjem za koje nije imao dozvolu.

Premda je negirao zločin, Wanjiru je kraće vrijeme proveo u pritvoru. Pušten je nakon što je uplatio jamčevinu. Nekoliko dana kasnije izazvao je prometnu nesreću u Nyahururuu pri čemu je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Wanjiru je 2008. u Pekingu postao prvi Kenijac koji je osvojio zlato u maratonu. Dva puta je slavio na maratonu u Chicagu, a bio je pobjednik i londonskog maratona.