TAKO JE TO U NOGOMETU

Nakon što su mu Srbi uzeli mjeru, prijeti mu još gori scenarij, a on je u slučaju neslavnog kraja, spreman povući drastičan potez

19.11.2021 u 14:06

Bionic
Reading

Izbornik Portugalaca Fernando Santos najavio je odlazak ukoliko reprezentacija ne izbori Svjetsko prvenstvo

Od 2014. godine 67-godišnji Fernando Santos je na toj dužnosti te je s Portugalcima ostvario neke sjajne rezultate kao što su naslov europskog prvaka 2016. godine te osvajanje Lige nacija prije dvije godine.

No, kao i često ranije, tako je Portugal još jednom u teškoj situaciji uoči nekog velikog natjecanja. Primljenim pogotkom u 90. minuti i domaćim porazom od Srbije (1:2) skliznuo je s prvog mjesta ljestvice svoje skupine i osuđen je igrati nikada teže dodatne kvalifikacije kako bi se plasirao na Svjetsko prvenstvo kojem će iduće godine domaćin biti Katar.

  • +24
Portugal - Srbija, kvalifikacije za SP 2022., 14.11.2021. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO COTRIM

'Neodlazak na Svjetsko prvenstvo bit će neuspjeh za Portugal. Snosit ću odgovornost i zato ću otići s te dužnosti ne uspijemo li u tome. No, ja vjerujem da se takav scenarij neće dogoditi', rekao je trener koji je prije Portugala bio izbornik i Grčke (2010.-2014.), a između ostaloga je vodio i tri najjača portugalska kluba (Porto, Benfica i Sporting).