hrvat ruši sve rekorde

Nakon Real Madrida još jedan velikan opasno zagrizao za Marcela Brozovića; u Interu mu ekspresno sastavili novi ugovor

12.02.2020 u 17:05

Bionic
Reading

Liverpool želi dovesti Marcela Brozovića i spremni su platiti 60 milijuna eura koliko iznosi otkupna klauzula prema važećem ugovoru

Marcelo Brozović je u Inter stigao još na zimu 2015. godine. Dinamo ga je talijanskom sastavu prvo posudio, a onda su ga oni i otkupili nakon isteka dogovorene posudbe. Malo po malo Brozović je postajao sve značajniji kotačić u igri Intera, a dolaskom Antonija Contea na mjesto trenera Intera postao je nezamjenjiv.

Ove je sezone u 28 utakmica zabio tri gola i upisao pet asistencija, a posebno je oduševio u derbiju s Milanom. Njegov Inter je gubio 0:2 na poluvremenu te utakmice u kojoj je Brozović bio i kapetan, da bi njegov sjajan gol u 51. minuti najavio preokret i pobjedu od 4-2 na kraju.

Na toj utakmici, najvećem derbiju u Italiji, bili su brojni skauti europskih velikana, a oni iz Liverpoola su imali zadatak pratiti upravo 27-godišnjeg hrvatskog reprezentativca koji je velika želja Jürgena Kloppa koji za iduću sezonu želi osnažiti vezni red. Skauti engleskog velikana nisu mogli izabrati bolju utakmicu da dođu pogledati Brozovića i u Liverpool su se vratili s osmjehom na licu i debelo podcrtanim imenom hrvatskog veznjaka u svojim bilježnicama.

Liverpool tako planira krenuti po Brozovića iduće ljeta, a za njega će se morati boriti s brojnim velikanima među kojima je i Real Madrid. I dok se mediji igraju s mišlju hoće li Broz kod Luke Modrića ili Dejana Lovrena, u Interu se trude svim silama nagovoriti Hrvata da potpiše novi ugovor. Prema sadašnjem ugovoru, koji vrijedi do ljeta 2022. godine, Brozović može otići u bilo koji klub izvan Italije koji za njega plati 60 milijuna eura koliko mu iznosi otkupna klauzula.

Novi ugovor bi trebao vrijediti do 2024. godine, a iz njega bi nestala otkupna klauzula pa bi eventualni udvarači morali pregovarati s Interom oko njegove odštete koja bi u tom slučaju mogla prijeći i 100 milijuna eura. Interes velikana je samo ubrzao odluku da mu se da novi ugovor, a do ljeta i Europskog prvenstva ćemo znati ostaje li Epic Brozo u Interu ili odlazi kod nekog od suigrača iz reprezentacije.