psk_2

na pritužbu SNS-a

Nakon provokacija prema navijačima Srbije, novinaru s Kosova oduzeta akreditacija!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 20.06.2024 00:08
  • Objavljeno 19.06.2024 u 16:39
Bionic
Reading

Zbog provokacija, UEFA je odlučila oduzeti akreditaciju kosovskom novinaru Arlindu Sadikuu, čime mu je onemogućeno praćenje utakmica Europskog prvenstva u Njemačkoj. Ova odluka donesena je nakon pritužbe srpskog nogometnog saveza, koji je zahtijevao sankcije protiv Sadikua zbog njegovog ponašanja.

Prije utakmice između Srbije i Engleske, kosovski novinar Arlind Sadiku izazvao je kontroverzu kada je pred srpskim navijačima rukama imitirao dvoglavog orla, simbol 'Velike Albanije'. Ovaj čin, koji nosi snažnu političku konotaciju, izazvao je negativne reakcije među srpskim navijačima.

UEFA, koja strogo zabranjuje političke poruke i provokacije na svojim događajima, reagirala je brzo na ovaj incident. Nakon što je srpski nogometni savez podnio pritužbu, UEFA je odlučila oduzeti Sadikuu akreditaciju za praćenje utakmica Europskog prvenstva u Njemačkoj. Ovaj potez znači da Sadiku više neće moći izvještavati s ovog prestižnog natjecanja, čime mu je onemogućeno daljnje prisustvovanje utakmicama.

  • +26
Srbija - Engleska, Euro (16.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf

Odluka UEFA-e naglašava važnost održavanja političke neutralnosti na sportskim događajima i pokazuje kako čak i novinari moraju poštovati pravila koja se odnose na političku simboliku. Vijest je prenijela Slovenska tiskovna agencija (STA), koja je istaknula kako je UEFA ovom odlukom udovoljila zahtjevu srpskog nogometnog saveza.

Iduća utakmica Srbije je na rasporedu 20. lipnja protiv Slovenije u skupini C s početkom u 15 sati.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal