jesu li realni?

Nakon ovih izjava, posve je jasno da igrači Bodo/Glimta vjeruju u uspjeh nad Dinamom: Pomalo smo razočarani što nismo zabili još...

17.08.2022 u 09:01

Bionic
Reading

Bodo/Glimt u hrvatsku metropolu dolazi s jednim golom prednosti, dok Dinamu ostaje spoznaja, barem prema prikazanom u drugom poluvremenu, kako se s pravom može nadati ukupnoj pobjedi u play-offu i ulasku u skupine Lige prvaka

Nogometaši zagrebačkog Dinama poraženi su sa 1:0 na gostovanju kod norveškog prvaka Bodo/Glimta u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u Ligu prvaka.

Pogodak za pobjedu Norvežana postigao je u 37. minuti udarcem glavom Amahl Pellegrino na ubačaj Mugishe.

'Naravno da je bilo važno pobijediti jer imamo prednost pred uzvratnu utakmicu. Ali što se tiče izvedbe, ne mislim da smo bili na najvišoj razini. Bilo je to tek koliko treba. Već smo skupili dovoljno iskustva s dobrim momčadima, a Dinamo je jedna od mnogih takvih momčadi, koja ima dobre tehničke igrače i pametne nogometaše. To je ono što očekujete na ovoj razini', rekao je nakon utakmice kapetan norveške momčadi Ulrik Saltens, te dodao.

'Očekujem tešku utakmicu, kao u utorak. Od Dinama pak očekujem da će igrati napadačkije, ali nadam se da mi možemo biti malo hrabriji i smireniji nego što smo bili u ovoj utakmici'.

>> [FOTO] Dinamo u Norveškoj doživio minimalan poraz, ali drugo poluvrijeme budi nadu da ćemo u Maksimiru gledati Ligu prvaka

Strijelac pobjedničkog gola, Amahl Pellegrino je rekao.

'Posljednjih četiri do pet godina bile su kao bajka za ovaj klub. Nije tako davno da smo bili jednu ligu niže, tako da je ovo san, biti u ovom rangu i igrati ovakve europske nogometne utakmice. Lijepo je igrati pred punim stadionom, u ovakvoj atmosferi'.

Osvrnuo se Pellegrino i na samu utakmicu.

'Pomalo smo razočarani što nismo uspjeli zabiti ni drugi ni treći gol. Bili smo bolja momčad, ali nismo uspjeli 'ubiti' utakmicu, tako da će u gostima biti teže. Sada se moramo koncentrirati, jer u subotu nas čeka teška utakmica, a nakon toga možemo početi razmišljati o okršaju s Dinamom. I tek nakon uzvratnih 90 minuta, možemo razgovarati o tome što ovo (op.a., Liga prvaka) znači za grad'.

Uzvrat na Maksimiru na rasporedu je u srijedu, 24. kolovoza, s početkom u 21 sat.

Bodo/Glimt - Dinamo (play off Lige prvaka, 1. utakmica) Izvor: EPA / Autor: Mats Torbergsen