NIJE IZGLEDALA LOŠE

Nakon gotovo osam godina vratila se jedna od najomiljenijih tenisačica; navijači i suparnice oduševljeni

18.02.2020 u 13:23

Bionic
Reading

Belgijka Kim Clijsters (36) vratila se profesionalnom tenisu nakon što je s WTA Toura izbivala gotovo osam godina, a u prvom kolu Dubaija od nje je bila bolja Španjolka Garbine Muguruza 2:6, 6:7(6)

Clijsters se po drugi puta vratila profesionalnom tenisu. Godine 1997. pojavila se na WTA Touru, a prvi puta u mirovinu je otišla 2007. kako bi rodila svoje prvo od troje djece. Samo 24 mjeseca kasnije opet je bila u pogonu te je osvojila još tri od svoja četiri Grand Slama i vratila se na prvo mjesto ljestvice.

U rujnu 2012. ponovno je rekla 'zbogom' i izgledalo je da je to konačan kraj, ali Belgijka je još jednom iznenadila teniski svijet i obradovala navijače.

Njezin povratak dogodio se u ponedjeljak na WTA turniru u Dubaiju gdje je izgubila od devete nositeljice Garbine Muguruze koja je nedavno igrala finale Australian Opena.

'Imala sam dobar osjećaj. Osjećala sam da dominiram u nekim poenima. Način na koji sam se uspjela vratiti u drugom setu, s tenisom koji igram, to je nešto pozitivno', izjavila je Clijsters.

  • +7
Belgijska tenisačica Kim Clijsters Izvor: EPA / Autor: ALI HAIDER

Oduševljena je bila i suparnica.

'Bio je to poseban meč. Vratila se je, a ona je nevjerojatna igračica. Sretna sam što sam mogla igrati protiv nje', govorila je Španjolka.

Clijsters je dobila dosta poruka potpore preko društvenih mreža od svojih kolegica iz tenisa. Izdvojit ćemo jednu kratku od najbolje – Serene Williams.

'Wow. Samo wow', jasna je bila Amerikanka.