STADION POLUPRAZAN

Nakon Enkeove smrti pao interes za Elf

18.11.2009 u 11:47

Bionic
Reading

Njemačka nogometna reprezentacija igra prijateljski dvoboj protiv Obale Bjelokosti u Gelsenkirchenu, no euforija je potpuno izostala. U prodaju je pušteno 54.000 ulaznica, no više od pola dočekalo je na blagajnama dan susreta. Oliver Bierhoff nudi rješenje

Napadač koji je s dva gola Česima preokrenuo finale Eura 1996. i donio posljednji veliki naslov Nijemcima danas je u stožeru reprezentacije i nije mu svejedno dok prati pad interesa za veliki Elf.

'Očito su kriza i ovaj termin uoči Božića utjecali na prodaju ulaznica, ljudi su danas vrlo oprezni s novcem', procjenjuje Bierhoff i okreće se nedavnoj prošlosti:

'Otkazivanje dvoboja s Čileom zbog smrti vratara Enkea je bilo dobra odluka jer su igrači bili u šoku, no ne trebamo dozvoliti da taj događaj preplavi i ovu utakmicu. Trebamo se vratiti dnevnoj rutini i uživati u sportu kojeg toliko volimo. I Robert bi želio da s guštom odigramo ovu utakmicu.'

Nijemci će dvoboj odigrati s crnim trakama, a na terenu neće biti kapetana Ballacka i Philippa Lahma. Enkea će na vratima zamijeniti Tim Wiese. Za goste iz Afrike neće nastupiti njihov najbolji igrač Didier Drogba.