MARIN U TREĆEM KOLU

Nakon dvije break-lopte, Čilić nanizao devet gemova

15.03.2012 u 21:20

Bionic
Reading

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač, prošao je i 2. kolo jakog ATP Challenger turnira u Dallasu. Sa 6:0, 7:6(2) je pobijedio češkog tenisača Lukaša Rosola, inače 84. igrača na svijetu

Meč je trajao jedan sat i 24 minute, a vrijedi reći da je Čilić dobio uvodnih devet gemova. Poveo je 6:0, 3:0, te se činilo da će lako pobjedom zaključiti prvi međusobni meč protiv ovog češkog tenisača.

Inače, prvi gem meča nije slutio takav niz, budući da je već na otvaranju ogleda Čilić spašavao dvije break-lopte. No, nije se mogao naslutiti niti komplicirani kraj za Čilića, ali se ipak dogodio.

Rosol je vratio break zaostatka u drugom setu, s 0:3 došao do 2:3, a kod 5:5 je imao i jednu break-loptu koja ga je mogla dovesti na prag trećeg seta. Ipak, pobjednik drugog seta se odlučivao u tie-breaku u kojem je Čilić od 1:1 ekspresno pobjegao na 6:1 i tako zaključio meč.

Čilić je od devet break-prilika iskoristio četiri, a Rosol od šest jednu.

Idući Čilićev suparnik je kanadski igrač, kvalifikant Frank Dancevic, koji je u ovom kolu pobijedio petog nositelja Yen-Hsen Lua 7:6(3), 4:6, 6:3.

ATP Challenger Dallas, 2. kolo:

Čilić (1) - Rosol 6:0, 7:6(2)