SELE NA INTERNET

Nakon 126 godina ukinuta 'biblija bejzbola'

14.12.2012 u 20:47

Bionic
Reading

Ugledni američki sportski magazin "The Sporting News" od 1. siječnja će nakon 126 godina prestati izlaziti u tiskanom obliku, te će nastaviti s postojanjem samo u digitalnom obliku.

'Nakon 126 godina rada s tintom i papirom svakoga tjedna i mjeseca, Sporting News će od 1. siječnja 2013. i službeno postati digitalne novine,' objavljeno je na stranicama njihova mjesečnika nazvanom 'Biblija baseballa'.

'Znamo kako naša odluka nije popularna među našim čitateljima. Nažalost, broj pretplatnika i količina oglasnog prostora kojega uspijevamo prodati nisu dovoljni za profitabilno poslovanje,' dodali su iz Sporting Newsa.

Prvi broj 'Sporting Newsa' izašao je 17. ožujka 1886. godine, a uz redovita mjesečna izdanja posvećena svakom od najpopularnijih američkih sportova, svake godine objavljivani su i posebni vodiči sa svim statističkim podacima za sve igrače u NBA-u, NHL-u, MLB-u, NFL-u, te za NCAA natjecanja.

U pisanom obliku 'preživjet' će samo vodiči za MLB (baseball), NFL (američki nogomet) i sveučilišnu ligu američkog nogometa.

Većina ostalih podataka bit će besplatno dostupna putem interneta ili mobilnih aplikacija.