MANDŽUKIĆ NI BLIZU

Najveći tragičar Eura? To može biti samo on!

08.07.2016 u 20:00

Bionic
Reading

Španjolska Marca napravila je ljestvicu uglednih napadača s najvećom golgeterskom krizom na Euru, na kojoj se Mario Mandžukić nalazi na četvrtom mjestu, a nedodirljiv na vrhu ostaje Thomas Müller...

Europsko nogometno prvenstvo ulazi u svoju završnicu i već su počele analize uspjeha i neuspjeha. Među tragičarima nogometne smotre u Francuskoj prema španjolskoj Marci našao se i naš Mario Mandžukić.

Naime, izbrojio mu je ugledni dnevnik 268 minuta bez postignutog pogotka na Euru i smjestio ga na četvrto mjesto uglednih napadača koji nikako da zabiju na ovom natjecanju. Podsjetimo, Mandžukić je zadnji put postigao pogodak protiv Italije u remiju 1:1 na Euru u Poljskoj i Ukrajini prije četiri godine, a na tom je turniru postigao tri gola za Hrvatsku.

Ispred Mandžukića još su se našli Rus Artem Džuba s 270 minuta posta, kao i Haris Seferović s 290 minuta bez gola za Švicarsku, a na prvom mjestu apsolutno je nedodirljiv Thomas Müller.

Slavni njemački napadač možda je s 10 postignutih golova među najuspješnijima na Svjetskim prvenstvima, no na Euru ne može nikako zabiti. Ukupno 570 minuta čeka na svoj prvijenac, a u Francuskoj nije uspio pogoditi niti iz penala niti iz igre. Ta je kriza jedan od razloga ispadanja Elfa s natjecanja u polufinalu protiv Francuske.

Ipak, s obzirom da ima tek 26 godina, teško je vjerovati da će do kraja karijere ostati bez pogotka na europskim nogometnim smotrama...