NITKO KAO ON U LIGAMA PETICE

Najveći razlog zašto Niko Kovač nije dobio otkaz; ako je netko zaslužio božićni poklon od hrvatskog trenera...

13.12.2018 u 10:06

Bionic
Reading

U ovom trenutku Robert Lewandowski najubojiti je igrač u Ligama petice, a neki će reći i spasitelj posla Nike Kovača

Kada je hrvatski stručnjak preuzeo klupu Bayerna jedan od prioriteta bilo mu je zadržavanje Lewandowskog koji je javno govorio kako želi napustiti klub. I Kovaču je to uspjelo, nagovorio je Poljaka na ostanak i to na pravi način, jer je ovaj golgeter i dalje zadovoljan u Münchenu što se najbolje može vidjeti po golovima.

Naime, Lewandowski je u šestom kolu Lige prvaka zabio dva gola Ajaxu u Amsterdamu (3:3) te je tako došao do 21 pogotka u svim natjecanjima ove sezone. Niti jedan igrač u Ligama petice nije zabio koliko on.

  • +2
Ajax Amsterdam - Bayern München, 6. kolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Devet puta tresao je mrežu u prvenstvu, autor je osam goova u Ligi prvaka (prvi strijelac), tri je zabio u finalu Superkupa na ortvaranju sezone, a jedan u domaćem Kupu.

Na neki način Lewandowski je spasio Niku Kovača, čovjeka koji ga je svim silama zadržao u Bayernu, jer bez tako raspoloženog poljskog reprezentativca najglamuroznija njemačka momčad imala bi sigurno još slabije rezultate (tu se misli na prvenstvo gdje je Bayern tek treći sa devet bodova zaostatka za Borussijom Dortmund), a hrvatskom treneru se ionako ozbiljno tresla stolica.

  • +5
Robert Lewandowski Izvor: Pixsell / Autor: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL

No Kovač je zasad preživio i to zahvaljujući Lewandowskom, a ljubav između njih dvojice je obostrana.

'Presretan sam zbog njegove forme, on mi je kao životno osiguranje', priznao je nedavno Kovač.