HRVATSKI KUP

Najveća drama na Šubićevcu; prvoligaši Lokomotiva i Slaven Belupo rutinski do prolaza

30.10.2019 u 16:14

Bionic
Reading

Poznati su novi četvrtfinalisti Hrvatskog nogometnog kupa, Osijeku su se pridružili Šibenik, Slaven Belupo i Lokomotiva

Osijek je svoj posao obavio prije tjedan dana te je slavio u Stanovima kod Zadra 3:0 i plasirao se među zadnjih osam momčadi u borbi za trofej Rabuzinovo sunce. Danas ćemo saznati preostale sudionike četvrtfinala, a u terminu od 14 sati odigrana su tri dvoboja.

Najuzbudljivije je bilo na Šubićevcu gdje je kod vodećeg sastava Druge HNL gostovao trećeligaš Belišće. Sve je dobro krenulo za domaćina koji je poveo u trećoj minuti preko Antunovića, ali su u 28. preko Damjanovića gosti stigli do izjednačenja. Ipak, u petoj minuti sudačke nadoknade Juričić je odveo Šibenčane dalje golom za 2:1.

  • +4
Hrvatski nogometni kup, Šibenik - Belišće, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nogometaši Slaven Belupa golovima Bogojevića i Glavčića svladali su rezultatom 0:2 BSK u Bijelom Brdu i tako izborili prolaz. Tijekom svih 90 minuta Slavenaši su dominirali i stvorili veliki broj izrazitih šansi, a pravo je čudo da koprivnički prvoligaš već nije vodio u prvih 45 minuta kod drugoligaša. Na prvi pogodak čekalo se sat vremena. Centrirao je Glavčić iz kornera, Ejupi prenio loptu na drugu stativu, a Bogojević je zakucao za 0:1. U 79. Glavčić je eurogolom, udarcem iz daljine u drugi kut zabio za 0:2.

  • +9
Hrvatski nogometni kup, BSK Bijelo Brdo - Slaven Belupo, 2019/20. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

U Lokošinom Dolu na stadionu Mladina Lokomotiva je rutinski pobijedila čvrstog trećeligaša Vinogradar. Marko Tolić postigao je prvi pogodak u 16. minuti susreta. Mreže su mirovale idućih sat vremena kada je u 76. minuti Myrto Uzuni povisio vodstvo. Konačnih 3:0 postavio je svojim drugim pogotkom Marko Tolić u sudačkoj nadoknadi.

  • +4
Hrvatski nogometni kup, Vinogradar - Lokomotiva, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL