Čudo od djeteta

Najtraženiji klinac na svijetu odabrao novi klub: Jedan od najboljih napadača na svijetu odlučio se za velikana zbog jedne važne stavke

12.12.2019 u 19:46

Bionic
Reading

Erling Haaland mogao bi već ove zime Salzburg zamijeniti Borussijom Dortmund koja će ga platiti samo 20 milijuna eura, a nudi mu mjesto u prvih 11

Erling Haaland ove je sezone postao pravi hit. 19-godišnji napadač Salzburga je u 22 utakmice postigao 28 golova i lansirao se na mapu europskog nogometa. Gotovo da nema velikana koji ga ne bi volio vidjeti u svojim redovima, a njemački Bild tvrdi da zna gdje će mladi Norvežanin nastaviti karijeru.

Nijemci pišu da ga je njegov menadžer Mino Raiola odveo u Dortmund na pregovore s Borussijom. Još zanimljivije je što bi njemački div trebao čudo od djeteta platiti samo 20 milijuna eura zbog klauzule u ugovoru koja mu jamči odlazak za tu cifru. Haaland je na sebe skrenuo pozornost najvećih klubova.

U redu stoje Juventus, Real Madrid, Chelsea, Arsenal, Manchester United i gotovo svi ostali europski velikani, ali Borussija Dortmund mu je ponudila nešto što drugi ne nude, a to je mjesto u prvih 11. Njemački prvoligaš traži napadača koji bi napravio razliku i spremni su riskirati s mladim Haalandom koji golove zabija kao na traci.

S druge strane, Norvežaninu je bitno da nastavi igrati u kontinuitetu. Njegov otac je otkrio kako novac nije prvi motiv pri odabiru kluba.

'Nije stvar u novcima. Mi smo jako mirni. Važno nam je odabrati klub koji će najbolje odgovarati ovoj ranoj fazi u Erlingovoj karijeri', jasan je bio nogometašev otac, a izgleda da je taj klub upravo Borussija Dortmund.