TKO IMA 100 MILIJUNA?

Mladi napadač je apsolutna senzacija Lige prvaka; klinac postavio novi rekord koji će se teško srušiti

28.11.2019 u 09:42

Bionic
Reading

Norveški klinac Erling Haaland nastavlja oduševljavati u Ligi prvaka te je postavio rekord koji će u budućnosti biti teško nadmašiti

Tri minute prije kraja Salzburg je imao vodstvo u Genku 3:1, ali za jednog igrača austrijskog prvaka vrijeme je curilo. Haaland je ganjao jedan rekord i u 87. minuti je pogodio za konačnih 4:1, a svoje ime upisao na vrh.

Bio je to njegov osmi pogodak u ovosezonskoj Ligi prvaka, ali ono što je najvažnije u ovoj priči da je ovaj 1,94 visoki klinac poentirao u svakoj utakmici Lige prvaka u kojoj je zaigrao. Da, nije greška, ovo je njegova debitantska sezona u najjačem klupskom natjecanju, i u svih pet kola upisao se u strijelce.

Haaland je u prvom susretu, u svom debiju, došao do hat-tricka protiv Genka, jedan je dodao Liverpoolu, a u dvobojima s Napolijem prvo je dva puta tresao mrežu, a onda jednom bio precizan. Da bi sada pogodio opet Genku.

Do ove utakmice bio je izjednačlen sa Zé Carlosom (FC Porto, 1992/93), Alessandrom Del Pierom (Juventus, 1995) i Diegom Costom (Atlético Madrid, 2013/14) koji su zabijali bar po jedan pogodak u svakoj od svoje prve četiri utakmice. Haaland je ostao sam na vrhu s pet utakmica zaredom, a njegov niz još i traje...

  • +4
Genk - Salzburg, 5. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: OLIVIER HOSLET

Inače, njegove igre nisu promakle ni europskim velikanima. Manchester United, Juventus, Real Madrid i Barcelona smao su neki bogataši koji se dovode u vezu s Haalandom. Spominjao se iznos transfera od čak 80 milijuna eura, ali procurilo je da ga u Salzburgu ne namjeravaju pustiti ispod 100 milijuna eura.

Mladi Norvežanin došao je u siječnju ove godine iz Moldea u Salzburg za pet milijuna eura te je uz Austrijance ugovorom vezan do ljeta 2023.

  • +6
Norveški napadač Erling Haaland Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA