samo za najbogatije

Europski velikani poludjeli za klincem koji rastura u Ligi prvaka; kupljen za 'sitniš', a klub izvijesio cijenu koja je sve šokirala

08.11.2019 u 22:32

Bionic
Reading

Novo nogometno čudo koje je zaludilo najveće europske klubove je Erling Haaland (19). Poznato je i koji bi iznos zadovoljio RB Salzburg da ga pusti prije isteka ugovora

Nogometni svijet priča o novoj mladoj zvijezdi. Norveški golgeter ove sezone je u 17 utakmica u svim natjecanjima zabio nevjerojatna 23 pogotka i upisao šest asistencija.

Impresivan je bio je i u Ligi prvaka gdje je poslije četiri kola sedam puta tresao mrežu te predvodi ljestvicu strijelaca. Nikada nitko u svojoj debitantskoj sezoni u najjačem klupskom natjecanju nije tako efikasno startao.

Velikim klubovima bio je i prije zanimljiv, mogli su ga kupiti za sitniš, ali nisu, a to je iskoristio Salzburg koji ga je doveo u siječnju ove godine za pet milijuna eura iz Moldea.

Velikani se sada lupaju u glavu, jer je Haalandu cijena porasla. I to kako! Iz tjedna u tjedan, kako je visoki golgeter tresao mreže, dizala se i njegova vrijednost, pa se pretpostavljalo da bi iznos od oko 70 milijuna eura mogao zadovoljiti njegove sadašnje poslodavce da ga prodaju prije isteka ugovora (ljeto 2023.). No cijena je još veća, procurilo je da austrijski klub za Haalanda traži okruglih 100 milijuna eura, ni euro manje. Šok za zainteresirane!

  • +6
Norveški napadač Erling Haaland Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

Hoće li ta odšteta ohladiti zainteresirane kupce vidjet ćemo uskoro, ali za Norvežanina su najviše zagrizli talijanski prvak Juventus te španjolski divovi Real i Barcelona.