drama na maksimiru

Najskuplji igrač Dinama ponovno se ozlijedio, ali to nije jedini problem na samom početku sezone; tko će uopće igrati?

20.07.2022 u 10:14

Bionic
Reading

Remi Dinama protiv makedonskog Škupija 2:2 u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka na Maksimiru ozbiljan je udarac ambicijama 'modrih'. Trener Ante Čačić zbog svega neće mirno spavati, posebice jer je u blamaži s prvakom Sjeverne Makedonije zbog ozljeda ostao bez dva važna igrača

Trebalo je to biti samo 'odrađivanje posla', prvak Sjeverne Makedonije Škupi na Maksimir je u 2. pretkolu Lige prvaka stigao kao autsajder. Šanse za iznenađenje bile su mu kao glinenom golubu...

No, taj je glineni golub uzvratio udarac i na kraju šokirao Dinamo remijem 2:2. Da, blamaža je to za 'modre', svjestan je toga i trener Ante Čačić kojeg tek sad čekaju besane noći. Uz rezultatski podbačaj, Dinamo je na utakmici protiv Škupija ostao i bez dva važna igrača.

Već u 15. minuti utakmice najskuplji Dinamov nogometaš, stoper Josip Šutalo (22), uhvatio se za mišić noge te zatražio izmjenu. Na žalost, igrač kojeg je Dinamo namjeravao prodati po svršetku kvalifikacija za europske kupove ponovno se ozlijedio.

A prije samo nekoliko dana Monza je za Šutala bila spremna platiti čak 15 milijuna eura odštete! Dinamo bi za transfer odmah dobio 13 milijuna, a još bi dva mogao zaraditi kroz razne bonuse.

Koliko je teška Šutalova ozljeda?

'Kvadriceps je u pitanju, minimalno šest tjedana pauze', otkrio je trener Dinama koji tako na Josipa Šutala neće moći računati do kraja europskih kvalifikacija, a kako se sada čini, propada i plan da ga 'modri' ovog ljeta prodaju.

  • +61
Dinamo - Škupi, 2. pretkolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ali, problemima u momčadi Dinama tu nije kraj jer se ozlijedio i u posljednje vrijeme toliko osporavani Kevin Theophile-Catherine koji je Šutala na utakmici protiv Škupija zamijenio na terenu!

'Theophile ima problema sa zadnjom ložom', potvrdio je Čačić.

I tako je Dinamo sada na stoperskim pozicijama ostao na dva igrača - zdravi su Dino Perić i Rasmus Lauritsen. Boško Šutalo se još oporavlja, pa će Čačić morati aktivirati nekog od 'otpisanih' igrača. Najveće šanse da se vrati u prvu momčad za sada, zahvaljujući brojnim ozljedama na stoperskim pozicijama, ima Emir Dilaver.