MAKSIMIRSKI ODJECI

Dok Srbi pišu o sramoti Dinama, Makedonci u euforiji poručuju: Hrvate u Skoplju čeka pakao!

20.07.2022 u 09:17

Bionic
Reading

Makedonski Škupi sinoć je šokirao Antu Čačića te momčad i navijače Dinama odigravši u Maksimiru u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka 2:2 protiv favoriziranog hrvatskog prvaka

Ovaj je rezultat izazvao pravu euforiju u Sjevernoj Makedoniji. Tamošnji portal Kurir piše: 'Škupi se iz Zagreba vraća s velikim remijem, Dinamo je bio veliki favorit, no momci Goce Sedloskog ostali su neporaženi.'

Sportmedia.mk odlazi korak dalje: 'Čair je u euforiji, navijači Škupija jedva čekaju 26. srpnja (utorak), kada Dinamo dolazi u Arenu Todor Proeski. Tamo ih naravno čeka PAKAO!' podižu temperaturu autori teksta.

Slobodan pečat piše kako su 'igrači Goce Sedloskog nadmašili sami sebe', a Nova Makedonija da se 'Škupi vraća neporažen s gostovanja kod favoriziranog Dinama'.

Srpski mediji također su posvetili velik prostor kiksu Dinama.

'Sramota Dinama na Maksimiru. Skromni makedonski klub utišao Zagreb', naslov je kojim srpski Kurir izvještava s ove utakmice navodeći da je Dinamov protivnik malo poznat klub. B92 se oglasio s naslovom 'Maksimir je zanijemio, Makedonci sapleli Dinamo' dok je Informer popratio utakmicu tekstom 'Glavobolje na Maksimiru'.

  • +61
Dinamo - Škupi, 2. pretkolo Lige prvaka, 2022./23. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Slične reakcije stižu i iz Bosne i Hercegovine. Prema Klixu, 'Dinamo je priredio veliko razočarenje navijačima na startu Lige prvaka', a Sportsport.ba u izvještaju naglašava da 'Dinamo odavno nije doživio veći europski kiks'.