PREKRASNA SPORTSKA PRIČA

Najljepši trenutak Igara u Riju može biti samo ovaj!

17.08.2016 u 13:02

  • +3

Olimpijski duh Nikki Hamlin i Abbey D'Agostino

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Phil Noble, Kai Pfaffenbach, David Gray

Bionic
Reading

Nikki Hamblin i Abbey D'Agostino pobrinule su se za najljepšu sportsku priču na Olimpijskim igrama u Riju dosad. Nakon međusobnog sudara na utrci na pet tisuća metara, međusobno su jedna drugu dizale i bodrile da dođu do cilja, a sve je završilo zagrljajem...

Dirljivoj sportskoj priči svjedočili smo na olimpijskoj atletskoj stazi u Riju. Novozelanđanka Nikki Hamblin pala je tijekom polufinalne utrke na 5000 metara i pritom sa sobom na tlo povukla i Abbey D'Agostino, no umjesto da se naljuti zbog toga, Amerikanka je protivnici priskočila u pomoć i pomogla joj da ustane.

'Ustani, moramo završiti utrku! Ovo su Olimpijske igre i moramo završiti,' rekla je D'Agostino Hamblin, no kad je Novozelanđanka ustala, primijetila je da Amerikanka šepa i ima problema pa je ona njoj priskočila u pomoć.

'Samo nastavi, samo nastavi,' hrabra je D'Agostino poručila suparnici koja se zatim odvojila i završila predzadnja, a Amerikanka je ipak skupila snage i došla uspješno do cilja kao zadnja. Uslijedio je zagrljaj dvije suparnice koje su pokazale istinski olimpijski duh.

'Tako sam zahvalna Abbey što mi je pomogla. Ta je djevojka bila pravi olimpijski duh na stazi. Impresionirana sam i inspirirana time,' rekla je pak Nikki Hamblin, a organizatori su odlučili i jednu i drugu pustiti u finale, unatoč tome što se nisu uspjele kvalificirati.