Otvoreno prvenstvo Hrvatske

Najbolji windsurferi stigli na Pelješac; nikad jače natjecanje u jedrenju na dasci

14.06.2019 u 15:12

Bionic
Reading

U mjestu Perni na poluotoku Pelješcu od 15. lipnja održava se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju na dasci, disciplina slalom. Na jugu Hrvatske nastupit će najbolji hrvatski surferi, ali i njihovi kolege iz inozemstva. Podatak kako je ovo najveće hrvatsko windsurfing natjecanje ove godine dovoljno govori o kvaliteti, a da sve bude savršeno organizirano pobrinuo se pokrovitelj natjecanja Hrvatski Telekom

Domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske u jedrenju na dasciće i ove će godine biti mjesto Perna na poluotoku Pelješcu koje od 15. do 19. lipnja postaje okupljalište same elite ovog sporta.

Savršeni uvjeti, pogodna klima i jedinstvena pozicija pridonijeli su njenoj prepoznatljivosti kao savršenoj lokaciji među ljubiteljima ovog sporta. Tijekom četiri dana najbolji svjetski windsurferi imat će priliku pokazati svoje vještine u ovom zahtjevnom i atraktivnom sportu.

'Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, Hrvati i stranci ulaze u ukupni poredak regate i konkuriraju za nagradni fond. Međutim, samo se hrvatski državljani mogu okruniti titulom državnog prvaka. Ove godine imamo jaku regatu, možda i najjače državno prvenstvo dosad, i očekujemo velik broj stranih natjecatelja. Imamo najave kako i neki vozači iz samog svjetskog vrha dolaze u Pernu', kazao je Darko Antunović, direktor utrke i sportski direktorom SurfPerna centra na Pelješcu.

'Iako relativno mala, Hrvatska ima jaku windsurf scenu. Ove godine imamo i svjetskog prvaka Enrica Marottija CRO 401, kojeg očekujemo na regati u Perni, trostrukog olimpijca, našeg Pelješčanina, Luku Mratovića, Antu Berlengija kao višestrukog prvaka Hrvatske te mnoge druge', dodao je Antunović

Više informacije pronađite ovdje.