KRAJ U LAZIJU

Najbolji strijelac SP-a odlazi u mirovinu, a bavit će se....

01.11.2016 u 14:19

Bionic
Reading

Najbolji strijelac u povijesti svjetskih nogometnih prvenstava Nijemac Miroslav Klose odlučio je završiti igračku karijeru u 38. godini i posvetiti se trenerskom poslu, objavio je Njemački nogometni savez (DFB) u utorak.

'Klose će pohađati individualni program za obuku trenera s jasnim ciljem da započne trenersku karijeru', kaže se u priopćenju DFB-a.

Klose, koji je pomogao Njemačkoj u osvajanju titule svjetskog prvaka 2014. u Brazilu, postao je najbolji strijelac svjetskih prvenstava s ukupno 16 postignutih pogodaka, a igračku je karijeru završio u talijanskom Laziju.

Igrao je i za Kaiserslautern, minhenski Bayern te Werder iz Bremena, a vodeći je strijelac njemačke reprezentacije sa 71 golova u 137 utakmice.

'U zadnjih par mjeseci u meni je sazrela ideja da ostanem na terenu, ali kao trener. Želim zahvaliti izborniku Joachimu Loewu i sportskom direktoru reprezentacije Hansiju Flicku što su mi pružili priliku da izoštrim svoju perspektivu u praktičnom okruženju', rekao je Klose koji će biti dio trenerskog tima na kvalifikacijskoj utakmici za SP 2018. protiv San Marina i u prijateljskoj utakmici protiv Italije ovaj mjesec.