HORVAT PRODUŽIO

PPD Zagreb predstavio pojačanja; u tajnosti se završava i jedan senzacionalan transfer!

09.04.2018 u 15:06

Bionic
Reading

Iako se prije nekoliko tjedana pojavila vijest kako bi legendarno krilo PPD Zagreba Zlatko Horvat moglo nakon 24 godine napustiti klub, ovog ponedjeljak i službeno je produžio ugovor. 'Plinari' su predstavili i četiri nova igrača, dok ime jednog hrvatskog reprezentativca - još drže u tajnosti. Taj posljednji transfer bio bi zaista prava senzacija!

Sadržajno je bilo tijekom ponedjeljka u prostorijama PPD Zagreba. Jer osim produženja ugovora s legendarnim Zlatkom Horvatom, u PPD Zagrebu predstavili su nove igrače koji će sljedeće sezone nositi dres.

U klub će tako doći 25-godišnji slovenski reprezentativac Gregor Potočnik, koji je do sada igrao za Velenje. Novi igrač je i 27-godišnji Senjamin Burić, reprezentativac BiH, koji dolazi iz Nantesa, kao i dva mlada hrvatska igrača – David Mandić i Filip Vistorop. Obojica dolaze iz hercegovačkih klubova Mandić iz Izviđača, a Vistorop iz Zrinjskog.

  • +17
Rukometna Liga prvaka, RK Zagreb - Kristianstad Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

'Uprava je napravila jako dobar posao. Doveli smo stvarno odlične igrače. Imamo još posla ove sezone i teško je reći da se veselimo sljedećoj sezoni, ali moglo bi biti uzbudljivo', smatra Horvat.

No, iako u klubu nisu potvrdili, doznajemo kako bi u novoj sezoni za Saračevićevu momčad trebao igrati i 20-godišnji Halil Jaganjac, najveća nada hrvatskog rukometa.

Jaganjac, koji igra na pozciji lijevog vanjskog, sezonu 2016/2017. proveo je u Parizu, ali se u vanjskoj liniji, koji između ostalih sačinjavaju Mikkel Hansen i Nikola Karabatić, nije naigrao. Odnosno, igrao je, ali za drugu momčad PSG-a u trećeligaškoj konkurenciji.

Bilo je stoga jasno da mora pronaći novu, kompetitivniju sredinu od trećeligaša, u kojoj će redovito igrati i razvijati svoj potencijal pa je otišao na posudbu u makedonski Metalurg iz Skoplja. Navodno je Jaganjac spreman prihvatiti ponudu PPD Zagreba, ali se dva kluba prvo moraju dogovoriti oko odštete. Nema sumnje kako bi prvi strijelac Seha lige, uz spomenuta pojačanja, bio pravi magnet za publiku.

Naravno, zbog tih silnih dolazaka jasno je da će neki zaslužni igrači otići iz kluba.

A to su Igor Vori, braća Tonći i Josip Valića, ali i Dobrivoje Marković te David Miklavčić.