SUKNO i NOVI POČETAK

Najbolji igrač na svijetu vraća se igrati u Hrvatsku; objavom na internetu stvorena euforija!

31.08.2018 u 11:40

Bionic
Reading

Sandro Sukno, najbolji vaterpolist na svijetu, vraća se u dubrovački Jug CO, klub u kojem je stekao igračku afirmaciju. Već nekoliko dana ova vijest je kolala Dubrovnikom, a nakon objave kapice Juga s brojem 9 sve je jasno. Sandro Sukno vraća se kući!

Podsjetimo, 28-godišnji Sandro Sukno u listopadu prošle godine, kao igrač talijanskog Pro Recca, naglo je morao prekinuti sve sportske aktivnosti zbog problema sa srcem. Ubrzo su on i klub dogovorili sporazumni raskid ugovora, a nakon niza pretraga odlučeno je kako je najbolje rješenje – operacija.

Uz pomoć liječnika hrvatske vaterpolske reprezentacije, nakon detaljnih pretraga, odlučeno je da će se operaciji podvrgnuti u klinici u američkom Clevelandu.

Kako doznajemo od ljudi bliskih Suknu, operacija je prošla savršeno, a ubrzo i oporavak. Tijekom ljeta Sukno je počeo sve više plivati i vraćati se u formu, a viđen je i kako s prijateljima rekreativno igra vaterpolo na poznatoj dubrovačkoj plaži.

Hrvatski izbornik Ivica Tucak prvi je javno rekao kako se Sukno vraća nakon što je, po povratku s Europskog prvenstva, otkrio:

'Sandro Sukno se vraća, igrat će na Svjetskom prvenstvu 2019. godine u Kini.'

Nakon te izjave jasno je bilo da se Sukno vraća klupskom vaterpolu, a kao najlogičniji odabir bio je klub u njegovu Dubrovniku, gradu u koji se vratio nakon raskida ugovora s talijanskim Pro Reccom.

Fotografija kapice s brojem 9 na službenoj stranici najtrofejnijeg hrvatskog vaterpolskog kluba samo je uvod u priču koja je stvorila euforiju u Dubrovniku. S pravim Suknom opet imaju priliku pokoriti Europu. No još uvijek se čeka službena potvrda iz ureda dubrovačkog kluba.

Dakle, sve je spremno za spektakularan povratak najboljeg vaterpolista na svijetu u klub u kojem je počeo s ozbiljnim vaterpolom nakon što se s obitelji preselio iz Cavtata u Dubrovnik.

Vaterpolist Sandro Sukno sa suprugom i kćeri prošetao se centrom Dubrovnika Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL
  • +17
Doček za zlatne vaterpoliste u Dubrovniku Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX