Bavarci ovo moraju riješiti

Najbolji igrač Bayerna više ne želi ostati u Njemačkoj; Robert Lewandowski traži nove izazove, ali transfer neće ostvariti tako lako

19.08.2021 u 15:36

Bionic
Reading

Robert Lewandowski želi napustiti Bayern, ali ne želi raditi probleme pa si je dao dvije godine da ispuni svoj cilj

Robert Lewandowski želi otići iz Bayerna u kojem je od 2014. godine kada je stigao iz Dortmunda. Poljski napadač je za Bayern odigrao 331 utakmicu i zabio 297 golova, te upisao 65 asistencija, a sada razmišlja o novoj sredini jer želi nove izazove, piše Sky Sports. Najbolji poljski napadač u povijesti će uskoro napuniti 33 godine i traži nove izazove.

U Njemačkoj je napravio skoro sve što je moguće. Prošle je sezone zabio 41 gol u prvenstvu i tako oborio rekord nedavno preminulog Gerda Müllera, a postao je i drugi najbolji strijelac Bundeslige svih vremena. Osim toga, u Bayernu je postao i najbolji nogometaš svijeta po ocjeni FIFA-e za 2020. godine.

Lewandowski sada želi nove izazove, ali problem mu predstavlja visoka cijena koju Bayern za njega traži. Bavarci žele zaraditi 100 milijuna eura, no za taj iznos nema zainteresiranih pa izgleda da će Poljak još neko vrijeme provesti u klubu. Sky Sports piše kako neće forsirati transfer jer ne želi narušiti dobre odnose s klubom.

Lewandowski u Bayernu ipak nije nesretan, već samo želi isprobati nešto novo i okušati se u nekoj drugoj sredini. Isti izvor navodi da mu je cilj promijeniti klub najkasnije do 35. godine za što ima još dvije godine koliko mu i traje trenutni ugovor s Bayernom.