majstorija pucara

Najbolji hrvatski stolnotenisač poenom za pamćenje potvrdio da grabi prema svjetskom vrhu

16.08.2019 u 12:59

Bionic
Reading

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar dogurao je do osmine finala Bulgaria Opena, a oduševio je fantastičnim poenom protiv Danca Grotha...

Na ​jakom turniru World Toura hrvatski je stolnotenisač u kvalifikacijama izbacio Francuza Bouloussu (420.), Japanca Kizukurija (288.) i Austrijanca Fegerlea (70.), svu trojicu s istim rezultatom (4-2). Za ulazak među 16 bio je još učinkovitiji, Dancu Grothu, koji drži 21. mjesto na svijetu, prepustio je tek set.

'Znao sam da sam u prednosti jer je njemu to bio tek prvi meč nakon odmora i da neće biti na sto posto. Ja sam ipak odigrao tri meča prije toga te sam iskoristio ponuđeno. Kao i to da su mu suci uzeli nekoliko poena zbog nedopuštenog servisa. Servira iza glave, ali to inače suci ne primjećuju', kazao je Pucar koji također nije bio na sto posto jer je igrao pod temperaturom, zbog čega je morao predati sljedeći meč u osmini finala protiv Freitasa.

Unatoč svim problemima Pucar se pobrinuo i za jedan od najljepših trenutaka Bulgaria Opena. Naime, u završnici drugog seta protiv Grotha kod 9:9 na čudesan je način ovladao jednim zakucavanjem Danca i poslao lopticu na suprotnu stranu stola.

Toliko se izvrtio da nije ni znao gdje mu je trener Neven Karković pa je poen prvotno slavio s danskim trenerom...

Nešto kasnije Tomislav Pucar predao je susret osmine finala ITTF World Tour turnira Bulgarian Opena u Panagjurištu Portugalcu Marcosu Freitasu bez borbe. Nažalost, nije se uspio na vrijeme oporaviti kako bi zaigrao protiv jednog od trenutačno najboljih europskih igrača Freitasa.