KONAČNA ODLUKA

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović mora na operaciju; ova sezona koju je prekinula pandemija za njega je definitivno gotova

18.05.2020 u 20:34

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski košarkaš i jedan od najboljih šutera NBA lige ove sezone Bojan Bogdanović odlazi na operaciju zgloba desne ruke

Hrvatski reprezentativac i igrač Utah Jazza Bojan Bogdanović neće odigrati nastavak sezone, ako je uopće bude, ali bi se trebao oporaviti na vrijeme za sezonu 2020/21.

Bogdanović je ozljedu zadobio još u siječnju ove sezone te je igrao utakmice s bolovima, a u klubu su se odlučili na operacijski zahvat kako bi bio spreman za novu, jer nitko ne može znati što će biti sa trenutačnom sezonom koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Podsjećamo, naš košarkaš je prošlo ljeto potpisao četverogodišnji ugovor u vrijednosti 73 milijuna s Jazzerima i odigrao je odličnu prvu sezonu u novoj momčadi te je postao prvi Hrvat od Dražena Petrovića koji je imao preko 20 poena u prosjeku.

U trenutku prekida sezone zbog širenja panedmije izazvane koronavirusom, Utah Jazz je bio na četvrtom mjestu u Zapadnoj konferenciji. Vodstvo NBA lige radi na planu kojim bi se odigralo barem doigravanje za prvaka.

Najboljeg hrvatskog košarkaša sljedeće godine čeka i pokušaj da se s reprezentacijom kvalificira za odgođeni olimpijski turnir u Tokiju, a domaćin kvalifikacijskog natjecanja od 29. lipnja do 4. srpnja 2021. bit će Split.