neće se izvući

Najboljem strijelcu SP-a u Katru prijeti oštra kazna; FIFA mu ovakvo ponašanje neće oprostiti

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 29.11.2022 23:49
  • Objavljeno 29.11.2022 u 23:49
Bionic
Reading

Kylian Mbappe s tri do sada zabijena gola na SP-u u Katru dijeli prvo mjesto najboljih strijelaca s Ennerom Valencijom iz Ekvadora i Codyjem Gakpom iz Nizozemske. No, Mbappeu to neće pomoći jer mu FIFA sprema paprenu kaznu

Kylian Mbappe zabio je u 1. kolu Australcima, a u 2. kolu SP-a je Dance počastio s dva gola u pobjedi Francuske 2:1. Zbog toga je sjajni napadač francuske reprezentacije i PSG-a na oba susreta proglašen najboljim igračem.

No, tu se dogodio veliki problem zbog kojeg će FIFA oštro kazniti Mbappea i Francuski nogometni savez!

Naime, pravila Fife traže da se najbolji igrač susreta obrati medijima po završetku utakmice, što je Mbappe oba puta 'elegantno' izbjegao.

Ljudi iz Fife na to su upozorili Francuze nakon prve utakmice, ali u momčadi 'tricolora' nisu mogli baš ništa učiniti jer Mbappe nije želio odstupiti od svoje odluke - odbija razgovarati s novinarima nakon utakmica!

Pretpostavka je da radi jer misli da bi se većina pitanja odnosila na njegovu budućnost u PSG-u, a trenutno želi biti fokusiran samo na nastupe za reprezentaciju na ovom SP-u.

  • +10
SP Katar: Francuska - Danska Izvor: EPA / Autor: ABIR SULTAN

Sad svi čekaju odluku Fife koja Mbappea zbog ovakvog ponašanja mora kazniti. Prema nekim neslužbenim informacijama FIFA će Francuskom nogometnom savezu i samom Mbappeu 'odrezati' novčane kazne, ali one neće biti nimalo blage. Dapače, očekuje se da bi napadač 'tricolora' mogao poslužiti kao primjer pa bi kazna mogla biti paprena. Pa ipak, kakva god bila, ne treba zaboraviti da je Kylian Mbappe najplaćeniji svjetski nogometaš s ugovorom od 300 milijuna eura na godinu, pa mu neće biti problem platiti. Kolika god kazna bila...

Francuzi, koji su već osigurali plasman u osminu finala, u srijedu (30. studenog) od 16 sati igraju utakmicu 3. kola SP-a protiv Tunisa.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal