kakvi prevaranti!

Najavili su doping kontrolu pa je od utrke odustalo čak 130 biciklista!

07.03.2024 u 14:55

Bionic
Reading

Nevjerojatna vijest stiže iz Španjolske gdje je, po završetku biciklističke utrke u Villeni pored Alicantea, najavljena doping kontrola. Na startu su se pojavila čak 182 biciklista, no dogodilo se ono čega su se organizatori pribojavali

Da, ovo je samo jedna u nizu dokaza koliko je biciklizam 'prljav' sport, 'zagađen' dopingom. Jer ovo je bila regionalna utrka na kojoj su nastupili profesionalci, ali i oni koji se bave ozbiljnim rekreativnim biciklizmom.

Ali, većini je planove poremetila najava doping kontrole zbog koje od 182 prijavljenih biciklista tijekom utrke odustalo njih čak 130!

Bio je to totalni 'pomor', nevjerojatna situacija nakon koje bi profitirati trebao sport očišćen od dopinga. Španjolski su mediji zgroženi iako je ovo bila poluprofesionalna utrka, no podatak o 130 odustajanja je više nego poražavajući.

Većina biciklista koji su odlučili ipak ne završiti utrku svoje su povlačenje objasnili iznenadnim ozljedama, probušenim gumama, tehničkim kvarovima na biciklima ili čak nesrećama. Da nije žalosno bilo bi smiješno...

Na društvenim se mrežama nakon svega oglasio i jedan od natjecatelja, Alvaro Marca, koji je utrku završio na osmom mjestu.

'Antidoping kontrola u Villeni - iznenadne ozljede i povlačenja. Nema tu matematike, čista realnost. Da vidimo sad hoće li odgovorni poduzeti neke mjere. Ovo je cirkus. Inače, ja sam prošao kontrolu i završio utrku. Zanima me hoće li komisija za doping objaviti rezultate testiranja', napisao je Marca na svom Instagram profilu.

Nakon svega su se oglasili i organizatori utrke, pojasnili su što se dogodilo te izrazili maksimalnu posvećenost borbi protiv dopinga i za čist biciklizam.