sramotno ponašanje

Vinicius davio igrača RB Leipziga, a nakon svega se oglasio i legendarni Predrag Mijatović

07.03.2024 u 10:49

Bionic
Reading

Real Madrid je pred svojim navijačima odigrao 1:1 s Red Bull Leipzigom i tako osigurao plasman u četvrtfinale Lige prvaka, a susret je obilježio sramotni potez Viniciusa Juniora u 54. minuti

Igrala se 54. minuta utakmice Reala i Red Bull Leipziga, nervoza u redovima 'kraljeva' je bila sve veća jer jednostavno nisu igrali dobro, a rezultat je u tom trenutku bio 0:0.

Koliko je bilo frustracija zbog svega toga najbolje je pokazao sramotni potez Viniciusa Juniora koji je na sredini terena izgubio jedan duel s Willijem Orbanom, a potom ga je zaustavio grubim i potpuno nepotrebnim prekršajem s leđa. Orban se, očekivano, pobunio i krenuo prema Viniciusu kojem se u tom trenutku 'smračilo' pred očima.

S obje ruke je Vinicius uhvatio Orbana za vrat te ga još jednom odgurnuo... Jasno, sudac Davide Massa je vidio taj obračun te je Viniciusu odmah pokazao žuti karton iako ne bi pogriješio da ga je zbog tog sramotnog poteza isključio. Nitko mu ne bi zamjerio da mu je pokazao izravni crveni karton, no talijanski je sudac ovom odlukom izravno 'pogurao' Real prema pobjedi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: ArenaSport

Jer Vinicius Junior je u 64. minuti zabio za vodstvo Reala, a nakon susreta se oglasio i s pravom ljutiti Willi Orban.

'Suci nemaju muda isključiti ovakve zvijezde! Vinicius me zgrabio za vrat s obje ruke. Ne kazniti tako nešto crvenim kartonom je ogromno nepoštovanje prema žrtvi', kazao je Orban.

Kritike na ponašanje problematične zvijezde Reala tu nisu stale, a nakon svega je reagirala i legenda kluba, Predrag Mijatović. Bio je razočaran...

'Dres Real Madrida ne tolerira ovakvo ponašanje, možda neka druga momčad tolerira, ali ne i Real', kazao je Predrag Mijatović te nastavio:

  • +5
Osmina finala Lige prvaka, Real Madrid - RB Leipzig (6.3.2024.) Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

'Ne razumijem ovakvo ponašanje. Baš kad se mislilo da se ovaj dečko malo smirio, napravi ovako nešto. Vrlo me neugodno iznenadio. Treba biti objektivan, ovaj potez mogao nas je ostaviti s deset igrača. Vinicius ne smije biti tako frustriran i mora biti mirniji jer može oštetiti ekipu. Savjetujem mu da pronađe način da se smiri ili neće postati veliki igrač.'

Imao je Mijatović još savjeta za Viniciusa i suigrače mu iz Reala.

'On je drugačiji igrač, on čini razliku na terenu i zaslužuje svako poštovanje. On je sjajan igrač... Ali svi govore da mora promijeniti svoje ponašanje. Njegovi suigrači moraju ga umiriti kao da je dijete... Mora puno toga promijeniti u vezi s tim, napraviti radikalnu promjenu. Sve dobro što ima u nogometu bit će uništeno na drugi način', zaključio je Predrag Mijatović.