ISKRENI MOYA

Nadalov trener napokon progovorio zašto su trenirali odmah nakon povijesnog meča na Australian Openu, a dotakao se Đokovića i cjepiva

04.02.2022 u 12:53

Bionic
Reading

Nakon što je Španjolac Rafael Nadal osvojio Australian Opena, čime je stigao do rekordnog 21 Grand Slam naslova, zanimljivo je bilo čuti njegovog trenera Carlosa Moyu

Rafael Nadal napravio je u Melboureneu pravo malo čudo jer je uspio osvojiti titulu pobjednika iako do početka godine nije bio siguran hoće li moći igrati zbog ozljeda koje je imao.

Na koncu je u ludom finalnom meču, u kojem je izgubio prva dva seta, nadigrao Rusa Daniila Medvjedeva nakon više od pet sati borbe.

'Mislim da to nije posljednji Grand Slam na kojem sam ga gledao kako pobjeđuje. Itekako sam svjestan tko je Rafa i što je sve napravio u povijesti tenisa. On je jedan od omiljenih igrača na svakom turniru na kojem se pojavi', kazao je Carlos Moya za španjolsku radio stanicu u emisiji 'Radioestadio Noche'.

No, tu nije stao:

'Znate, s Rafom Nadalom nikada ne odustajem i moram reći kako na niti jedan turnir ne odlazimo s razmišljanjem u stilu: Nema teorije da ga osvoji. OK, ima trenutaka kada možda nije prvi favorit, kao što je bio slučaj na ovogodišnjem Australian Openu. Ali, treba reći da je u Melbourne otišao nakon višemjesečne stanke zbog ozljede, pa je dobio COVID… Bilo je puno stvari koje su mu otežale nastup, ali to je Rafael Nadal. Njega nikada ga ne smijete otpisati jer kod njega je sve moguće', dodao Moya kazavši kako je sada 'Nadalov primarni cilj osvajanje Roland Garrosa.'

'Moramo da učinimo sve što je u našoj moći da taj turnir dočeka što spremniji. Ako je zdrav, on je po meni jedan od favorita, ali ima još nekoliko mjeseci do Pariza i treba odigrati još dosta turnira do tada.'

Dotakao se Moya i videa koji se proširio društvenim mrežama na kojem se vidi Nadal kako vozi bicikl za vježbanje u teretani. I to odmah nakon povijesnog finala na Australian Openu!

'Da, to je nešto što radimo nakon svakog meča kako bi se umirio od stresa i napetosti. To je nekih 10 ili 12 minuta jako laganog pedaliranja kako bi malo opustio noge. Iskreno, nismo bili svjesni da to ne znaju u cijelom svijetu i da će privući toliko pažnje', otkrio je Moya koji se očekivano dotakao i Novaka Đokovića.

'Iskreno, ne mislim da će Nadalova 21. Grand Slam titula natjerati Đokovića da se cijepi. Ako se Novak ne cijepi onda je u ozbiljnoj opasnosti da više ne igra nijedan Grand Slam i odustao bi od toga da nastavi karijeru, za koju je toliko radio i borio se', iskreno je rekao Moya.