PROBLEMI ZA RAFU

Nadal ostaje bez prvog mjesta na ljestvici prije nego se to itko nadao?

28.12.2017 u 19:10

Bionic
Reading

Rafael Nadal otkazao je svoj nastup na turniru u Brisbaneu i pitanje je kakav će se pojaviti na Australian Openu, a ako podbaci na prvom Grand Slam turniru sezone mogao bi Rogeru Federeru prepustiti prvo mjesto na ljestvici...

Španjolski 31-godišnji tenisač vratio se na teniski tron, ali neće mu biti lako obraniti ga tijekom 2018. godine. Nadal brani titulu na šest turnira uključujući Roland Garros i US Open, a igrao je i četiri finala što mu je donijelo čak 10,645 bodova na ljestvici.

  • +5
Finale US Opena 2017., Nadal vs Anderson Izvor: Reuters / Autor: MIKE SEGAR

No, Rafa se dosta potrošio ganjajući prvo mjesto zbog čega je imao problema s ozljedom koljena u samoj završnici sezone, a čini se da se nije uspio na vrijeme oporaviti za početak nove teniske godine.

Nadal je otkazao ekshibiciju u Abu Dhabiju, a ovog četvrtka potvrdio da neće nastupiti niti na turniru u Brisbaneu.

Njegovi navijači sada se mogu samo nadati da će biti spreman za Australian Open koji počinje sredinom siječnja, jer ako se ne pojavi u Melbourneu lako bi mogao ostati bez teniskog trona.

Naime, u slučaju nenastupa ili ranog ispadanja mogao bi izgubiti više od tisuću bodova na prvom Grand Slam turniru sezone, što bi dalo šansu Federeru da ga preskoči na ljestvici ukoliko obrani titulu na Australian Openu.

Takav scenarij malotko očekuje uoči početka nove sezone jer Švicarac je taj koji mora braniti više bodova u Melbourneu, punih dvije tisuće, no sada se čini da bi se to ipak moglo ostvariti...