KOLJENO NIJE IZDRŽALO

Nadal neslavno završava svoju sezonu iz snova: Toga se najviše bojao!

03.11.2017 u 16:15

Bionic
Reading

Rafael Nadal odlučio je odustati od turnira u Parizu i predati četvrtfinale zbog ozljede koljena, a pitanje je hoće li igrati i na završnici najbolje osmorice u Londonu. Najviše je u ovoj situaciji profitirao srpski tenisač Filip Krajinović koji je bez muke ostvario najveći uspjeh karijere...

Španjolski 31-godišnji tenisač osigurao je prvo mjesto na ATP ljestvici zahvaljujući umoru Rogera Federera koji je odlučio propustiti turnir u Parizu, ali onda je i sam razočarao organizatore, jer je odlučio predati dvoboj četvrtfinala bez borbe.

  • +19
Rafael Nadal, listopad 2017. Izvor: Reuters / Autor: ALY SONG

Razlog je ozljeda koljena koju je zaradio u četvrtak tijekom dvoboja s Pablom Cuevasom.

'Situacija je teška. Kad vidim kako se danas osjećam, jasno mi je da ne mogu odigrati još tri meča ovdje. Došao sam osvojiti turnir i kad vidim da nemam nikakve šanse, mislim da nije dobra ideja nastaviti pokušavati,' priznao je Rafael Nadal koji će vjerojatno propustiti i završnicu osmorice u Londonu:

'Ne mogu o tome još govoriti. Ne radi se sada o nastupu u Londonu, nego o dugoročnom igranju tenisa, što je moj cilj u budućnosti.'

Nastavak je to problema za mušku tenisku scenu, s obzirom da su Đoković, Murray i Wawrinka zbog ozljeda rano završili sezonu, a Federer više ne može igrati na svakom turniru ako želi ostati zdrav.

Nadalovu nevolju s najviše zadovoljstva dočekala je srpska javnost, jer se Filip Krajinović bez borbe plasirao u polufinale ovog ATP 1000 turnira, što je daleko najveći uspjeh u njegovoj karijeri.

'Šokiran sam, nisam očekivao ovu vijest,' kaže 25-godišnji srpski tenisač koji je do Pariza pobijedio samo u jednom meču na ATP razini ove sezone.

Osim Krajinovića, Nadalova predaja bez borbe dobra je vijest i za našeg Marina Čilića koji ostaje najbolje rangirani igrač u završnici Pariza, uoči dvoboja s Benneteauom...