DOTAKAO SE I ĐOKOVIĆA

Legendarni Hewitt o Federeru i Nadalu: Ne znam jesu li normalni!

11.12.2017 u 11:54

Bionic
Reading

Nakon što je završila teniska sezona zanimljivo je bilo čuti razmišljanje i pogled u budućnost nekadašnjeg prvog tenisača svijeta Leytona Hewitta, osvajača dvije Grand Slam titule

Glavna tema razgovora bio je legendarni Švicarac Roger Federer koji usprkos tome što će uskoro napuniti 37 godina još uvijek igra sjajno. On i pet godina mlađi Rafael Nadal godinu su završili kao prva dva tenisača na svijetu na ATP rang ljestvici. Je li moguće da na toj razini nastave i sljedeće sezone?

'Obično bi bilo logično da čovjek pomisli kako njih dvojica ne mogu nastaviti tako, ali iskreno ne znam jesu li normalni. Pogotovo Roger! Uspio je doslovno vratiti vrijeme. Roger čak i protiv Rafe igra bolje nego ikada prije', kazao je 36-godišnji Hewitt.

  • +19
Rafael Nadal, listopad 2017. Izvor: Reuters / Autor: ALY SONG

No, najzanimljiviji dio razgovora svakako su bili Novak Đoković i Andy Murray koji se nakon duže stanke zbog ozljeda vraćaju na terene na prvom Grand slam turniru sezone Australian Openu sredinom siječnja, gdje titulu brani upravo Roger Federer. Na pitanje što se od njih može očekivati Hewitt kaže:

'Iskreno, ne znam hoće li njih dvojica moći biti dominantni kao što su bili prije tih ozljeda. Moje je mišljenje kako im neće biti lako nastaviti tamo gdje su stali prije godinu, dvije. No, nikada ih ne otpisujem jer su uvijek igrali dobro u Australiji po toplom vremenu. Ako uspiju da proći prvi tjedan, bit će ih teško pobijediti', iskren je bio Hewitt.

  • +12
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia