velika šteta

Federer rastužio ljubitelje tenisa: Odustao od borbe za prvo mjesto!

30.10.2017 u 12:36

Bionic
Reading

Roger Federer trijumfom u Baselu približio se Rafaelu Nadalu na vrhu ljestvice, ali zbog umora je odlučio propustiti turnir u Parizu te tako prepustio Španjolcu broj 1 na kraju 2017. godine...

Švicarski 36-godišnji velikan ostvario je još jednu briljantnu titulu ove nedjelje u Baselu, pobjedom u neizvjesnom meču protiv Juan Martina Del Potra. Bio je to njegov 95 naslov u karijeri, sedmi ove sezone kojim se približio Rafaelu Nadalu na 1460 bodova zaostatka i imao je određene izglede popeti se na vrh ATP ljestvice uoči zadnja dva turnira sezone.

  • +8
Finale Mastersa u Šangaju; Federer vs Nadal Izvor: Reuters / Autor: ALY SONG

No, Federer je odlučio rastužiti ljubitelje tenisa i odustati od velikog turnira u Parizu ovog tjedna, a time praktički ostao bez matematičkih izgleda preskočiti Nadala, osim ako Španjolac ne posrne već na prvoj prepreci ovog tjedna, a morao bi i zabilježiti same poraze na završnom turniru osmorice.

'Zdravlje je uvijek na prvom mjestu,' kaže Roger Federer koji najbolje poznaje svoje tijelo i nema ga namjere uništiti naporima iznad njegovih mogućnosti.

Šteta je za tenis što je time izostala borba Federera i Nadala za tenisku krunu do samog kraja, ali u Londonu ćemo za dva tjedna za utjehu ipak imati njihov novi obračun, a jedan od onih koji će pokušati pomrsiti račune dvojici velikana bit će i Marin Čilić koji je izborio nastup na ATP Finalsu na kojem će igrati samo prvih osam tenisača svijeta...