BIT ĆE ZANIMLJIVO

Nadal Đokoviću: Već ove godine opet mogu na vrh

10.06.2013 u 14:16

Bionic
Reading

Španjolski teniski velemajstor Rafael Nadal ove godine je na svih devet turnira koje je odigrao stigao do finala, a sedam od njih je i osvojio. Nakon trijumfa na Roland Garrosu izrazio je uvjerenje da na kraju sezone opet može biti prvi svjetski reket

Nadal je u finalu Roland Garrosa glatko u tri seta pobijedio sunarodnjaka Davida Ferrera, kojem je to bio prvi Grand Slam finale u karijeri. Nadal je, pak, osmom titulom na French Openu ušao u povijest kao prvi čovjek u Open Eri koji je isti Grand Slam turnir osvojio osam puta.

Na ATP ljestvici je svejedno nazadovao i pao na peto mjesto. Preskočio ga je baš David Ferrer zahvaljujući bodovima koje je zaradio plasmanom u finale. Nadal nije popravio bodovni saldo, jer je i lani osvojio pariški Grand Slam turnir. No, nakon toga je do kraja sezone igrao još samo četvrtfinale Hallea, koji ove godine preskače zbog umora, te 2. kolo Wimbledona, u kojem ga je senzacionalno pobijedio Čeh Lukaš Rosol. Nakon tog nastupa pauzirao je sedam mjeseci zbog ozljede koljena.

To znači da Nadal do kraja ove godine brani još samo 90 bodova.


'Budući da nisam igrao u Australiji i u Miamiju, danas imam puno više bodova na rang-ljestvici nego što sam mislio da bih ih mogao imati, više nego sam i sanjao! Sve se odvijalo daleko iznad mojih očekivanja. Ukoliko nastavim ovim ritmom i ozljede me zaobiđu, mogao bih opet dohvatiti prvo mjesto na ATP ljestvici. Da biste bili broj 1 u današnja vremena, morate igrati jako dobro cijelu sezonu, jer su drugi igrači vrlo konkurentni. Prema tome, moram nastaviti osvajati puno bodova ako želim poziciju broj 1 na kraju sezone,' rekao je Nadal.

Budući da je otkazao Halle, neće odigrati niti jedan turnir na travi prije Wimbledona, na kojem je dvaput bio pobjednik.

'Da, neću igrati turnire prije Wimbledona, daleko je to od idealne pripreme za taj turnir koji se igra na travi i uvjeti su specifični, sasvim drukčiji. Nadam se da ću biti spreman i da ću proći nekoliko uvodnih mečeva.'

Njegov trener i stric Toni Nadal s optimizmom gleda i prema Wimbledonu.

'Rafa može osvojiti Wimbledon i ove godine. No, mogu to učiniti i drugi, poput Novaka Đokovića, Rogera Federera ili Andyja Murrayja. Rafu u Wimbledonu mnogi mogu ipak lakše pobijediti jer lopte idu brže i teže ih je kontrolirati,' veli Toni Nadal.