francuz oduševio

Na užas Ivaniševića, Pouille je u meču života šokirao Miloša Raonića

23.01.2019 u 09:02

Bionic
Reading

Lucas Pouille ostvario je uspjeh karijere plasiravši se ove srijede u polufinale Australian Opena, pobjedom protiv Miloša Raonića kojeg trenira Goran Ivanišević...

Naš legendarni tenisač posljednjih godina trenira darovitog Kanađanina crnogorskog porijekla, a posljednjih dana emocionalno je proživljavao njegove meče s tribina u Melbourneu, no ove srijede morali su i Ivanišević i Raonic priznati pobjedu boljem.

Lucas Pouille kojeg od ove sezone trenira Amelie Mauresmo odigrao je jedan od najboljih mečeva u karijeri i nakon trijumfa protiv Borne Ćorića upisao još jednu impresivnu pobjedu.

Prvi set dobio je u 'tie-breaku' 7:4, u drugom je sa 6:4 povećao prednost, da bi u trećem Raonić odgovorio 7:2 u 13. igri, ali zatim je ponovo izgubio servis i u četvrtom doživio konačni poraz.

Bio je ovo nakon dugo vremena odličan Grand Slam turnir za Raonića koji pamti finale Wimbledona 2016. godine, no ovaj put nije uspio doći do nove prilike za osvajanje prve velike krune.

Mladi 24-godišnji Francuz koji će ostati u sjećanju našim navijačima po porazu u odlučujućem meču finala Davis Cupa protiv Marina Čilića i suzama koje su uslijedile, ovaj je put došao na svoje, a u polufinalu jednog Grand Slam turnira igrat će po prvi put.

Protivnik će mu biti Novak Đoković ili Kei Nishikori.

  • +20
Davis Cup, finale, Lucas Pouille - Marin Čilić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL