pliškova ide dalje

Serena imala sve u rukama pa doživjela jedan od najbolnijih poraza u karijeri

23.01.2019 u 08:35

Bionic
Reading

Karolina Pliškova u četvrtfinalu Australian Opena izbacila je u iznimno neizvjesnom dvoboju Serenu Williams koja je u trećem setu imala prednost 5:1 i čak četiri meč lopte...

Američka 37-godišnja legendarna tenisačica neće otići do kraja ove godine u Melbourneu, iako je i dalje konkurentna onima najboljima, unatoč veteranskoj dobi.

  • +3
Američka tenisačica Serena Williams, Australian Open 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Serena Williams dugo će žaliti za onim što se dogodilo ove srijede, jer imala je sve u rukama protiv Karoline Pliškove i svejedno je nekako uspjela izgubiti.

Naime, nakon što je Čehinja dobila prvi set rezultatom 6:4, na isti način uzvratila je Amerikanka u drugom i zatim povela 5:1 u trećem i došlo do čak četiri meč lopte. Sve to nije impresioniralo Pliškovu koja je uspjela dobiti šest gemova u nizu i pobijediti s konačnih 6:4, 4:6, 7:5.

'Ovo je jedan od najvećih preokreta koji sam ostvarila u karijeri. Već sam praktički bila u svlačionici,' naglasila je oduševljena sedma nositeljica koja je po mnogima ozbiljan kandidat za osvajanje svoje prve Grand Slam titule.

'Odigrala je predobro na meč lopte i pogađala linije. Ne mogu reći da sam išta krivo radila, ona je jednostavno iz sebe tada izvukla ono najbolje,' priznala je pak Serena Williams koja će u Roland Garrosu i Wimbledonu svakako biti među favortkinjama za titulu, što bi joj bila 24. Grand Slam kruna.

Pliškova će u polufinalu igrati protiv pobjednice US Opena Naomi Osake, a drugu finalisticu dat će Petra Kvitova i Danielle Collins.