važan eksperiment

Na US Openu iskušana velika novost u tenisu koja bi mogla izludjeti Nadala!

24.08.2017 u 16:48

Bionic
Reading

Tijekom mečeva kvalifikacija za US Open ove je srijede po prvi put sat odbrojavao tenisačicama i tenisačima 25 sekundi između dva servisa, a prve reakcije na ovaj eksperiment su pozitivne...

Godinama je trajalo žaljenje na tenisače koji uzimaju preduge stanke između poena, da bi posljednjih sezona postala zadaća glavnih sudaca da u svojoj glavi mjere 25 sekundi prije nego što opomenu prijestupnika.

  • +4
Rafael Nadal - osvajač Roland Garrosa rekordnih deset puta Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Profimedia

US Open je odlučio otići korak dalje i po prvi put iskušati metodu odbrojavanja 25 sekundi između servisa uz pomoć sata, što je upotrebljeno u srijedu tijekom kvalifikacija.

Prve reakcije na ovu važnu novost u tenisu su pozitivne i uglavnom su svi tenisači i tenisačice uspijevali pratiti nametnuti tempo između poena, osim u slučaju kad skupljač zabrlja i ne isporuči lopticu na vrijeme. No, nije bilo nikakvog crvenog alarma kad bi vrijeme isteklo, a glavni suci su imali razumijevanja za iznimne slučajeve.

Ovaj sat novost je koju će mnogi pozdraviti u tenisu, osim možda Rafaela Nadala ili Novaka Đokovića koji su oduvijek bili skloni dužim pauzama od dopuštenih između poena i odbrojavanje bi ih moglo iritirati.

No, nažalost u glavnom ždrijebu turnira ove godine sata koji odbrojava 25 sekundi neće biti. Ovo je tek eksperiment koji bi mogao biti uveden u ključne mečeve US Opena 2018. godine...