FIFA_SP_2018.svg

novi izazov

Na SP-u u Rusiji doživjeli su totalni debakl, sad se nadaju da će ih spasiti Slaven Bilić

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 06.07.2018 11:21
  • Objavljeno 06.07.2018 u 11:21
Bionic
Reading

Poljska nogometna reprezentacija najveće je razočaranje SP-a u Rusiji. Od Lewandowskog i suigrača očekivalo se kako će daleko dogurati, a oni su ispali već u grupnoj fazi natjecanja. Zbog tog je neuspjeha izbornik Adam Nawalka dobio otkaz, a među kandidatima za novog stratega poljske reprezentacije je i jedan bivši hrvatski izbornik

Poljski mediji svu su gorčinu i 'tone' nezadovoljstva nakon ispadanja već u grupnoj fazi već ispucali. Njihovi su nogometaši imali relativno laku skupinu, no u konkurenciji Japana, Senegala i Kolumbije završili su - četvrti! Izgubili su od Senegala i Kolumbije, dobili tek Japan, uz ukupnu gol-razliku 2:5 i očajnu igru.

Jasno je kako se na meti kritičara našao Robert Lewandowski kao prvo ime ove poljske reprezentacije, a ceh neuspjeha platio je izbornik Adam Nawalka koji je odmah po povratku iz Rusije - dobio otkaz!

Tako Poljski nogometni savez sada traži novog izbornika, a tamošnji mediji kao jednog od najvećih kandidata navode bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića! Naime, nakon što je u studenom prošle godine dobio otkaz u londonskom prvoligašu West Hamu naš je trener bez posla, a tijekom SP-a u Rusiji angažiran je kao stručni komentator za jednu englesku televiziju.

  • +12
SP 2018., skupina H: Japan - Poljska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bilić je svojedobno bio u kombinacijama za preuzimanje kineske nogometne reprezentacije, spominjalo ga se kao mogućeg nasljednika Nike Kovača na klupi frankfurtskog Eintrachta, a tražili su ga i neki talijanski prvoligaši. No, Bilić za sada samo prikuplja ponude, a ova iz Poljske poprilično je zanimljiva. Naime, reprezentacija Poljske ima nekoliko sjajnih pojedinaca, od ranije je sjajno posložena, a u kvalifikacijama za SP u Rusiji ostvarila je osam pobjeda, remi i samo jedan poraz pa je debakl na samom SP-u još i teže doživljen u domovini.

Poljski mediji sad tvrde kako je predsjednik tamošnjeg Nogometnog saveza, legendarni Zbigniew Boniek već i kontaktirao Slavena Bilića te kako je naš trener njegov favorit za novog izbornika...

  • +30
SP 2018., skupina H : Poljska - Kolumbija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia